Sport

ZAVRŠENO DRŽAVNO PRVENSTVO U RVANJU

Dodelom medalja i pehara, takmičarima do 15 godina, kao i juniorima i juniorkama, u sportskoj hali u Atenici završeno je Državno prvenstvo u rvanju slobodnim stilom.

Veliki uspeh postigli su takmičari rvačkog kluba Crvena zvezda iz Beograda.

“Osvojili smo pehare za kadetkinje, juniorke i pionirke, ako i dosta medalja. To je ogroman uspeh za naš klub”, rekao je trener rvačkog kluba Crvena zvezda Božidar Gaćeša.

Trener čačanskog rvačkog kluba Borac, Filip Veličković kaže da, uprkos tome što su u ženskoj konkurenciji osvojili prvo mesto ekipno, nije zadovoljan postignutim rezultatima.

“Što se tiče ženske ekipne konkurencije, tu smo bili prvi, što je bilo i očekivano. Imamo jaku ekipu i juniorskom i seniorskoj konkurenciji. Kao trener nisam zadovoljan ostalim rezultatima, moglo je to bolje, imali smo mali broj tamičara, ali i i dosta ne treniranja u poslednje vreme”, naveo je Veličković.

Krajem novembra ekupu Borca očekuje međunarodni Kup, a Veličković očekuje da će ih biti znatno više nego na Državnom prvenstvu i da će biti u boljoj formi.

U Rvačkom savezu Srbije ističu da ima dosta talentovanih dečaka i devojčica koji će sigurno naslediti neke od svetskih šampiona.

“I sada imamo juniorske prvake Evrope, vrlo talentovane momke koji će da naslede dosadašnje asove koji su isto jako mladi. I oni će da traju dugo, a dolaze i novi. Imamo dobar stručni tim koji ih vodi”, naglasio je Prvoslav Ilić iz Rvačkog saveza Srbije.

U subotu su održana takmičenja rvača do 13 godina, kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.