Sport

„ЗЕБРЕ“ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ

После никад дуже паузе, дуге два месеца, фудбалери „Борца 1926“ су поново на окупу. Данас су на Градском стадиону почели припреме за други део сезоне у Српској лиги „Запад“.

  • Задовољан сам што смо од првог дана у скоро комплетном саставу. Остала је окосница тима из првог дела, дошла су четири нова играча, а надам се још двојици. То омогућује да се од старта крене са „пуним гасом“, а не да се ствари решавају „у ходу“ – каже тренер црвено-белих Дарко Ракочевић.

Ракочевић додаје да ће припреме бити одрађене у Чачку, јер СЦ „Младост“ располаже идеалним условима, а већ је заказано шест контролних утакмица које ће послужити да се до почетка пролећног дела, 4. марта, „склопе све коцкице“.

„Борац 1926“ је јесењи део шампионата завршио на другој позицији са три бода заостатака за Смедеревом 1924“, што му омогућује борбу за прво место и улазак у Прву лигу.

  • После пет, шест година у којима се много тога лошег дешавалао клуб је захваљујући помоћи локалне самоуправе постао стабилан и сада лакше радимо и можемо нешто да планирамо. Одговорност према граду, клупска историја, играчки кадар, услови које имамо, нас обавезују да гајимо највише амбиције – категоричан је спортски директор Владимир Станисављевић.

Прелазни рок је у току, а клуб је, до сада, напустио само Милош Јанковић. Дошли су: нападач Дејан Ђенић, Стево Ковачевић, наступао за суперлигаша из Крагујевца „Раднички 1923“, Славољуб Ђокић, нападач „Инђије“ игра на позајницу, и најбољи стрелац лиге Владимир Стевлић из љубићског „Полета“.

  • Они ће сигурно допринети подизању квалитета, али догађања на терену ће бити најбољи показатељ шта смо урадили. У сваком случају, ми се на овом не заустављамо, јер желимо да ојачамо још неке позиције – са задовољством коментарише Станисављевић догађања у прелaзном року и додаје да се још много тога може променити.

Све оно што су изнели Станисављевић и Ракочевић може само да радује навијаче „Борца 1926“.  Позитивна атмосфера и оптимизам који владају међу играчима и члановима стручног штаба као да најављују лепо фудбалско пролеће.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.