Sport

ZLATNI POJAS 50. PUT

Najznačajniji sportski događaj u našem gradu, a svakako jedno od najprestižnijih karate takmičenja u svetu, Zlatni pojas, je u toku. Ovo je 50. put da Karate klub Borac organizuje ovo nadmetanje.

Finalne borbe

Zbog poznatih okolnosti ove godine je bilo manje učesnika, ali pod svodove hale kraj Morave došli su predstavnici 15 zemalja Iz Azije, Evrope i Latinske Amerike. Mnogi od njih će braniti boje svojih zemalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pravdu dele najbolje svetske sudije.

U ženskoj konkurenciji Zlatni pojas je osvojila Hrvatica Ana Lenard. Kod muškaraca to je pošlo za rukom Japancu Suoši Suzukiju. U finalu je savladao Čačanina Stefana Joksića.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper je istakao da su primenjeni najstroži standardi koje su propisani od strane Evropske i Svetske karate federacije.

Tokom svečanog otvaranja Slavoljub Piper je dodelio priznanja onima koji su svih ovih godina uz Zlatni pojas. Dobitnici su: Grad Čačak, priznanje je primio gradonačelnik Milun Todorović, Sportski savez Srbije, Karate federacije Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Svi učesnici su istakli odličnu organizaciju i na njoj odali priznanje Gradu Čačku i Karate klubu Borac.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.