Obrazovanje Sport

ЗЛАТО ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ ОШ „СВЕТИ САВАˮ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Историјско злато у одбојци за школу ОШ „Свети Саваˮ, Савез за школски спорт и Град Чачак и то на 12. Олимпијским играма ученика Републике Србије које су одржане у Новом Саду са финалном утакмицом одиграном у четвртак, 21. марта.

Финална победа чачанских „Лавицаˮ велики је успех за школски спорт нашег града, с обзиром на то да је, прегледом успеха чачанских школа у одбојци утврђено да су досадашње медаље биле махом бронзане и сребрне, како у основним (ОШ „Танаско Рајићˮ и ОШ „Милица Павловићˮ) тако и у средњим школама (Гимназија Чачак и Економска школа Чачак), али нико до сада није освојио злато и то баш на школској Олимпијади, што  је пошло за руком ученицама ОШ „Свети Саваˮ са професором Слободаном Николићем.

Треба истаћи да су ове девојке успеле без иједног пораза доћи до финала и освојити га. Биле су на Општинском такмичењу где је број пријављених екипа из одбојке био рекордан и где се играла изузетна одбојка, затим су биле прве на Окружном такмичењу где су надјачале екипе из Ивањице, Лучана и Горњег Милановца, а потом су на Међуокружном такмичењу победиле Крагујевац, Краљево и Нову Варош и тиме се пласирале на Олимпијске игре у Новом Саду.

У самој завршници биле су у групи један са екипама Нови Сад, Стопања, Врање и све три утакмице су добиле и тиме се пласирале у финале.

Чачак-Нови Сад 2:0 (25:23), (25:20)

Чачак-Стопања 2:1 (25:17), (23:25), (15:11)

Чачак-Врање 2:0 (25:11), (25:13)

У финалу из друге групе чекала их је Стара Пазова. 

Чачак-Стара Пазова 2:1 (26:24), (18:25), (15:9)

Још једном честитке сјајним девојкама и њиховом професору на изузетном успеху, а они се захваљују руководству школе на подршци и тимском раду, одбојкашким клубовима који су уз њих као и Граду Чачку који их већ годинама подржава и препознаје рад уз који и највећи успеси нису недостижни.

Приредила: Марија Миљуш

                                                                   Фотографије: Школски спорт Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.