Sport

НА ОБА ФРОНТА СА НАЈВЕЋИМ АМБИЦИЈАМА

Данас је у просторијама кошаркашког  клуба „Борац“ одржана конференција за новинаре поводом старта такмичења у Кошаркашкој лиги Србије и гостовања новосадске „Војводине“. Првотимци Марко Стојадиновић и Предраг Прља истичу да долази противник о коме мало знају. То је екипа која је спој младости и искуства, у којој млади играчи намећу брз ритам којим настоје да сломе противника. На играчима „Борца“ је да то не дозволе и да наметну своју игру. Иде се на победу и не бежи се од улоге фаворита. За помоћног  тренера  Дејана Томашевића  победа се не доводи у питање. Тим је охрабрен победом у Охриду. У осврту на тај меч Томашевић је рекао да он није био нимало лак, јер се домаћин предао тек три-четири минута пред крај сусрета,  када је и остварена разлика од 20 поена. Проблем ће бити велики број утакмица, 48 до почетка Супер лиге, али ће играчи морати да се навикну на ритам среда-субота. Марко Ивановић, директор клуба, је говорио о играчком кадру и покушајима да се он оснажи.

  • Јако је тешко у овом тренутку довести неко звучније појачање, јер је прелазни рок за играче из АБА и домаће лиге завршен. У домаћем првенству ослањаћемо се на млађе играче, мада морамо да будемо успешни у оба такмичења, јер се само кроз домаћу лигу долази до наступа у супер и АБА лиги. Регистровали смо Ћирића, кадете Бумбића и Глишовића за КЛС, а у понедељак ће бити регистровани и за АБА 2 лигу. Потребан нам је играч на позицији центра, али га је у овом тренутку тешко наћи – свестан је тренутне ситуације директор клуба.

 

Сви се слажу да је на свакој утакмици  коју „Борац“ игра код куће  неопходна помоћ навијача и упућен им је позив да долазе у што већем броју и бодре свој клуб. Спонзорске и донаторске пропуснице важе до њиховог истека, а претплатне карте ће бити у продаји после 20. октобра. Цене улазнице за домаће првенство су непромењене, 200 динара, док су за АБА 2 лигу 300 динара.

Меч са „Војводином“ се игра у суботу, 14. октобра, и почиње у 19 часова.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.