Sport

СЈАЈНИ ЧАЧАНСКИ БИЦИКЛИСТИ

Јуче су у Чачку одржана Првенства Србије у брдској и критеријумској (уличној) вожњи.

Бошко Величић је први од кадета стигао на циљ на Јелици

Бициклисти „Борца“ су освојили укупно 13 медаља. Најуспешнији такмичари су били сениор Стефан Стефановић и кадет Бошко Величић. Они су у обе дисциплине освојили прва места. Млађи сениор, возачи до 23 године, Алекса Радмилац освојио је прво место у брдској вожњи, док је био други у надметању чачанским улицама. Млађи кадет Стефан Вучићевић је брдску трку завршио као трећепласиран, док је у граду био други. Двоструку победу возачи у црвено-белим дресовима су остварили и у брдској трци мастерса категорије „Б“. Ненад Јевтовић је шампион Србије, док је титула вицешампиона припала Тонију Смиљанићу. И Бојан Васовић, мастерси категорија „Ц“, био је најбољи брдски возач. Од мастерса, по равноме, најбољи резултат је остварио Мирослав Богдановић. Био другопласиран у категорији „Ц“.  

Брдска сениорска трка
Брдска трка за млађе сениоре
Брдска трка кадета
Брдска трка мастерса „Б“
Брдска трка мастерса „Ц“

 

Критеријумска трка млађих кадета

Обе трке су бодоване за „Награду Чачка“, а свеукупни победник је Стефан Стефановић, док је Алекса Радмилац другопласиран. У конкуренцији кадета победник је Бошко Величић, док је млађем кадету Стефану Вучићевићу припало друго место.

НАГРАДА ЧАЧКА

Организатори овог спортског догађај били су Бициклистички клуб „Борац“ и Бициклистички савез Србије, а он је одржан у склопу обележавања 75 година од оснивања Бициклистичког клуба „Борац“.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.