Sport

СИЛАН „БОРАЦ“

„Борац“ – „Рогашка“ 92:78 (34:20; 18:17; 23:21; 17:20)

„Борац“: Бумбић, Поповић 5, Ђоковић 15, Пешаковић 10, Балабан 16, Прља, Димић, Стојадиновић 7, Гавриловић, Тодоровић 12, Чарапић 3, Мариновић 24.

„Рогашка“: Косић 5, Давис 21, Зајко, Ђурановић 14, Фон 2, Батур 12, Пајић, Шантељ 13, Лесковар, Дробњак 11.

Пре меча неки су се плашили за исход овога сусрета. Међутим, играчи Борца су на крилима својих 2.000 навијача у уторак, 6 фебруара, декласирали госте из Рогашке Слатине. Од самог старта „Борац“ је наметнуо жесток ритам. Балабан и Мариновић су немилице пунили кош „Рогашке“. Касније су им се придружили Ђоковић и Поповић. У прве две четвртине Чачани су постигли 52 коша, а примили 37. Невероватан је био то период игре. Остварено је 18 скокова, 14 асистенција. Погођено 12 од 13 пенала, шест од једанаест тројки. Гости су покушали да утакмицу учине неизвеснијом током трећег периода игре. У том делу играчи „Борца“ су направили неколико грешака, али кад год би Словенци погодили шут за три поена узвраћали би Мариновић или Ђоковић. Тачку на тај период игре ставио је Пешаковић тројком у последој секунди. То је био знак гостима да морају да се помире са поразом. Последња четвртина престављала је само формалност и на завршетку утакмице уследило је велико славље играча и навијача.

Ово победом Чачани су одшкринули врата доигравања, али остаје још пет тешких утакмица. Следи једна дужа пауза, тако да свој наредни сусрет у АБА 2 лиги „Борац“ игра 1. марта у Београду, а противник је екипа „Динамика“.

Фото: Лејча

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.