Aktuelno Društvo

„ДАНИ КАРИЈЕРЕ“ НА ФТН

На Факултету техничких наука у Чачку организована је тродневна манифестација ,,Дани каријере“ у реализацији Студентског парламента. Циљ је да се кроз радионице, предавања и представљање фирми студентима приближи процес запошљавања и да се стекну вештине за бољу конкурентност на тржишту рада.

Како написати ЦВ и мотивационо писмо, како се истаћи на интервјуу за посао, на шта посебно треба обратити пажњу при конкурисању за радно место – теме су о којима је Марија Томовић говорила студентима Факултета техничких наука у Чачку, у оквиру тродневне манифестације „Дани каријере“.

  • Најчешћа грешка на интервјуу за посао је неприремљеност и недовољна информисаност о фирми. Што се тиче биографије и мотивационог писма, поред правописних и граматичких грешака о којима мора да се води рачуна, млади људи посебно греше са својом мејл адресом, заборављајући да она мора бити пословна – објашњава Марија Томовић из Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу

Студентски парламент другу годину за редом организује Дане каријере, у циљу побољшања конкурентности свршених студената на тржишту рада. Председник парламента Милица Влашковић каже да су посебно тражени дипломци из ИТ сектора и мехатронике.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.