ЗВАЊЕ ЕКСЕЛЕНЦИЈА ЗА ВРХУНСКЕ ДОМЕТЕ

ВИСОКО ПРИЗНАЊЕ ФИАП-а ЗОРАНУ МИЛОШЕВИЋУ, МАЈСТОРУ УМЕТНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ

Из седишта FIAP-a, Међународне федерације за уметничку фотографију у Луксембургу, недавно је стигло обавештење да је чачанском уметничком фотографу Зорану Милошевићу, мајстору фотографије Фото Савеза Србије, AFIAP, додељено једно од највиших међународних уметничких звања – EFIAP (Екселенција FIAP).

00. Zoran MILOSEVIC, MF FSS, EFIAP

Највише звање се додељује за изузетне резултате постигнуте на међународној фотографској сцени, под патронатом FIAP-а и PSA (Фото Савеза Америке).

Зоран Милошевић је током неколико протеклих година био посебно ангажован на међународној фотографској сцени, нарочито као члан жирија на 42 међународне изложбе, а током послење две године учествовао је на 126 међународних изложби на којима су му додељене 63 награде. Оваквим резултатима је испунио потребне услове да конкурише за једно од најугледнијих FIAP-ових уметничких звања- EFIAP. Почетком године FIAP-у је доставио на увид свој Уметнички досије и колекцију фотографија, након чега му FIAP даје позитивно миљење и додељује звање – титулу EFIAP (Екселенција FIAP), које представља круну његовог досадашњег успешног присуства на међународној фотографској сцени.

Као дугогодишњем носиоцу највишег националног уметничког звања – Мајстор фотографије Фото Савеза Србије, а сада и међународног FFIAP, Милошевић потврђује своје суверено присуство на сцени националног фотографског савеза Србије. Последње две године налази се на листи међу десет најуспешнијих фотографа Фото Савеза Србије. Поред уметничког рада на фотографији, Милошевић већ 33 године професионално ради као фотограф Историјског архива у Чачку, где ради на заштити – снимању културног блага (докумената и фотографија) ове регије, са колегама технички реализује бројне архивске изложбе, води Збирку фотографија Архива.

Оснивач је и уредник “Салона фотографије у Чачку” и од оснивања члан фотоклуба “Чачак”. Зоран Милошевић има континуирану и сјајну уметничку и професионалну каријеру, а ова међународна титула заслужено је стигла у праве руке на понос фотографске уметности и Града Чачка.

Историјски архив Чачак

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.