Aktuelno Sport

МЕЧ ОДЛУКЕ ЗА “БОРАЦ“

Матеја Масларевић и Владимир Станисављевић

У недељу на Градски стадион долази ужичка “Слобода“, тим који је “Борцу“ директан конкурент у борби за опстанак. Ситуација је таква да нема нема никаквих места за калкулације, јер је у седам пролећних кола освојен само један бод. На данашњој конференцији за новинаре ипак је много више речи било о претходној утакмици са “Телеоптиком“, јер је тренер Владимир Станисављевић био разочаран приступом утакмици појединих играча. Његов темперамент и схватање професионалних обавеза није могао да прихвати понашање неких играча у дуелу са противником, који је по његовом мишљењу, морао да буде побеђен.

  • Ништа нисмо хтели да препустимо случају у овом мечу. Играчи су примили плате, имали су високу премију за победу, ишли смо у карантин. Изанализирали противника, добро се припремили. Међутим, није било добро на терену. Први пут за ових 29 кола видео сам играче да тако фунционишу. Да ли је у питању био умор или емотивно пражњење после утакмице са “Трајалом“, ја у овом тренутку не знам. Не улазим у претпоставку да је то неко намерно урадио. Ми имамо мали број играча, али генерално, они су изашли на терен као да играју неку рекреативну утакмицу. Може да се падне у другом полувремену, а не може да се отвори утакмица без максимума. Не сви, али један део тима. Покренућемо дисциплински поступак против неколико играча који нису били на максимуму. Нећемо дозволити да неки полуаматерски играчи имају однос према клубу на тај начин. Немамо простора да се понашамо полупрофесионално кад водимо борбу за опстанак. Кад је “Слобода“ могла да склони из тима око 20 играча због непоштовања грба и клуба, можемо и ми четворицу, петорицу. Ако морамо да испаднемо из лиге, то ћемо урадити достојанствено – изузетно емотивним тоном Станисављевић је коментарисао догађања у 29. колу.

Недељни противник није нимало наивна екипа коју води искусни тренер Доганџић.

  • Иако је “Слобода“ имала пуно проблема у претходном периоду ја их респектујем. Имају неколико искусних играча и у овом тренутку за њих игра више фудбалера који су играли Суперлигу и Прву лигу, него за нас – указује Станисављевић да се ради о веома неугодној екипи.

И кадровска ситуације није најбоља, јер је су повређени голман Мишић и десни бек Јањушевић, а дефанзивац Василић неће моћи да наступи због црвеног катона добијеног у претходном колу. Поред тога дилема је и како поступити са играчима који нису били на висини задатка у среду.

  • Видећемо шта је довело до оваквог односа према игри. Све смо учинили да им се омогући максималан учинак, а кад играчи то не врате на терену морате тражити одговорност од њих. До утакмице дајемо последњу шансу и нама и њима. Ако их склонимо јако тешко можемо да добијемо утакмицу. У том случају ће на терен изаћи кадети, али ће бити прави, јер ја нећу да водим тим који не даје максимум – категоричан је Станисављевић.

Владимир Станисављевић је упутио јавно извињење навијачима због игре коју је “Борац“ пружио у среду и позвао их да помогну тиму у дуелу са Ужичанима. И Матеја Масларевић, који ће бранити уместо Мишића, позвао је све којима је “Борац“ на срцу да у недељу од 16 часова буду на Градском стадиону.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.