Aktuelno Grad

GRADSKO VEĆE: USVOJEN OPERATIVNI PLAN ODBRANE OD POPLAVA

DSCN1540Gradski većnici su na današnjoj sednici razmatrali i usvojili predlog operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda na teritoriji Grada Čačka za ovu godinu.
– Moramo raditi planski i prvo rešiti pitanje vodotokova prvog, pa tek onda drugog reda. Što se tiče vodotokova prvog reda, Čačak prema ugroženosti od poplava ima tri kritične tačke: Parmenac, rastoke, odnosno Borčeva hala, gde treba da izgradimo zaštitni bedem, i deonica između Zablaća i Vape, gde se nalazi više od 950 hektara plodnog zemljišta. Rešavaćemo ih redom, od centralnog gradskog jezgra – od hale KK „Borac“, preko Parmenca, i  na kraju sledi podizanje bedema za zaštitu plodnih oranica, što svakako i jeste najveća investicija – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

DSCN1549Gradsko veće je razmatralo i usvojilo izveštaje o prošlogodišnjem poslovanju Sportskog centra „Mladost“, Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, kao i izveštaj o realizaciji programa poslovanja Javnog preduzeća „Gradac“ za prvi kvartal ove godine.

ZA PROGRAME CRKVI I VERSKIH ZAJEDNICA TRI MILIONA DINARA

Gradski većnici su, takođe, usvojili predlog o raspisivanju javnog konkursa za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama za realizovanje programa u ovoj godini. U gradskom budžetu je  za te namene opredeljeno tri miliona dinara.

DSCN1555

O IZGRADNJI ZGRADE ZA SOCIJALNO STANOVANJE U KOŠUTNJAKU

Odgovarajući na pitanje novinara da li će građani Košutnjaka imati mogućnost da se putem referenduma izjasne o izgradnji zgrade za socijalno stanovanje za pripadnike romske populacije, gradonačelnik Milun Todorović je odgovorio da Čačak nikada nije bio i ne sme biti diskriminatorski grad i da svi njegovi građani imaju pravo na normalan i dostojanstven život.
– Da li će biti referenduma je pitanje za sekretara Skupštine grada. Nisam pravnik i ne mogu da tumačim taj deo zahteva. Mi smo aplicirali za taj projekat kod EU i Vlade Srbije i nadam se pozitivnom odgovoru. To je ogroman novac koji grad Čačak može da dobije i na taj način reši problem dva divlja naselja romske populacije I to jednom zgradom koja bi bila 14. u nizu u tom naselju, a koja je još 2006. godine opredeljena za socijalno stanovanje. Čačak nikada nije bio i ne sme biti diskriminatorski grad. Svi naši sugrađani imaju pravo na normalan i život dostojan čoveka – naglasio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.
Da podsetimo, žitelji naselja “Mladost” u Košutnjaku se protive izgradnji još jedne stambene zgrade za socijalno stanovanje, jer smatraju da se radi o jedinoj preostaloj parceli na toj lokaciji, koja se može iskoristiti za, kako su naveli, ’’preko potrebne sportsko-socijalne sadržaje u vidu sportskog terena, igrališta za decu i slično’’. Takođe, oni smatraju da će novo opterećenje kanalizacione mreže izazvati velike komplikacije i posledice po naselje i njegove stanovnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.