Obrazovanje

НАЈУСПЕШНИЈИ ФИЗИЧАРИ ИЗ „МИЛИЦЕ“

На Републичко такмичење пласирало се 13 шестака, седмака и осмака

Једини у Србији, млади физичари из чачанске Основне школе ”Милица Павловић” имаће највише представника на Републичком такмичењу, 6. и 7. априла, у Кладову. Већина ученика је и претходних година постизала запажене резултате на државном нивоу. До таквих успеха предводе их професорке физике Катарина Драгутиновић и Зорица Миловановић.

Недостаје Лука, још један вишеструки учесник такмичења

– На Окружном такмичењу из физике учествовало је 34 наших ученика. Њих 21 је добило награде, а остали су се пласирали на републичко такмичење. Најуспешнији су били ученици шестог разреда. У Кладову ће нас представљати десеторо шестака, један седмак и двоје осмака. Драго нам је да имамо на кога да пренесемо знање и љубав према физици – задовољна је Зорица Миловановић.

Ученици ”Милице” истицали су се и на претходним такмичењим. Сви ти успеси поткрепљени су великим радом. Редовно су похађали додатне наставе из физике, а када је требало, вежбали су и суботом.

– По трећи пут ћу се такмичити на републичком. Волим да научим нешто ново и да упознајем другаре из осталих градова. Физика ми је омиљени предмет, а наставница има одличан однос према нама. Прошле године сам освојио треће место на републичком у Параћину – каже Јован Палибрк, ученик осмог разреда.

Други пут на Републичком такмичењу из физике учествоваће осмакиња Софија Савић. Такмичила се у шестом разреду у Шапцу, али је прескочила прошлогодишње ”државно првенство”.

– Зато сам се сада искупила! Имам склоност према природним наукама и волим како нам наставница предаје – сигурна је Софија.

Није остало много времена до републичког такмичења у Кладову. Ваљало би искористити и наредне дане за стицање нових знања. Млади физичари итекако знају да много тога што науче могу да осете и примене у свакодневном животу. Тако и наука постаје задовољство, а не само формуле и задаци које би требало ”утувити” у главу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.