Aktuelno Društvo

СУТРА БЕЗ ПРВОГ ЧАСА У ШКОЛАМА (ВИДЕО)

Чланови четири синдиката просвете, Уније синдиката просветних радника (УСПР), ГСПРС „Независност“, Синдиката образовања Србије и Синдиката радника у просвети Србије. сутра ће ступити у штрајк упозорења,тако што се у школама неће одржати први час у обе смене, саопштено је данас на конференцији за медије у Чачку.

ТВ ТЕЛЕМАРК

Наставак протеста биће једнодневни штрајк који подразумева скраћене часове на 30 минута, као и скуп синдикалаца испред зграде Владе Републике Србије, 11. децембра. Просветари траже од државе да им испуни обећања која су им дата, након прекида Великог штрајка 2015. године, када је потписан Споразум о решавању спорних питања између Владе и четири репрезентативна синдиката.
Представници синдиката су били неколико месеци укључени у преговоре са Владом, али су, како су истакли, преко медија чули да се њихова борба изјаловила.
Просветари траже наставак преговора до увођења праведних платних група и разреда, повећање зарада за договорених 14,6 одсто, потписивање посебног колективног уговора, као и исплату свих заосталих дуговања према запосленима у просвети. Како тврди Владимир Аџић, председник СОЧ, новца у буџету има довољно.
Јасна Јанковић председница Уније синдиката просветних радника Србије, нагласила је да је њихова једина опција да инсистирају и даље на преговорима, како би испунили своје захтеве, али и бранили достојанство образовних установа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.