Društvo Grad

АКТИВНОСТИ ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС”

РАД ПРИЛАГОЂЕН КОРИСНИЦИМА УСЛУГА

Директор ЈКП “Паркинг сервис” Зоран Благојевић на почетку разговора подсећа да се 30. септембра завршава пета сезона рент-а-бајка, захваливши грађанима на савесном коришћењу бицикли. Ове сезоне, на шест локација, у оптицају је било 80 бицикли, а корисници ове услуге, поред осталог, били су задовољни и непромењеним ценама. Интересовање грађана је било мање за изнајмљивање бицикли, него претходних година, због неповољних временских услова, прво нису биле погодне високе температуре, потом киша, а сада и хладни дани. Ипак, бицикл су највише изнајмљивали грађани у стамбеним насељима. За разлику од ранијих година, несавесних корисника није било, бицикл су враћали на време и у исправном стању, што је веома похвално, наглашава директор. Према његовим речима, следеће године ће бити набављени и нови, савременији бицикли.   

Директор Зоран Благојевић

Од 1. јуна, на основу уговора Града Чачка, ЈП “Градац” и ЈКП “Паркинг сервис”, ово чачанско предузеће започело је хоризонтално и вертикално обележавање сигнализације на локалним саобраћајницама.

– На основу налога ЈП “Градац”, “Паркин гесрвис” обележава сигнализацију локалних саобраћајница у нашем граду. Поред обележавања хоризонталне сигнализације, наше предузеће је одговорно и за замену вертикалних саобраћајних знакова на територији града, од Овчар Бање до Бреснице. Наравно, регионалне путеве обележава предузеће “Штрабаг”. У претходном периоду, пред почетак школске године, имали смо велику акцију обележавања сигнализације испред градских и сеоских школа, вртића, игралишта, због безбедности наших најмлађих суграђана. Такође, по налогу ЈП “Градац”, постављали смо и нове пешачке прелазе, где је било потребно. Иначе, увек се трудимо да своје радове прилагодимо суграђанима, који су нас посебно похвалили што смо сигнализацију обележавали, углавном, у ноћним сатима, па нисмо правили велике гужве у саобраћају. Наравно, све недостатке које смо уочили отклонићемо у наредном периоду – каже координатор Драган Грујовић, напомињући да  ЈКП “Паркинг сервис” ради обележавање сигнализације и за трећа лица.

Координатор Драган Грујовић

ДОБРА НАПЛАТА ПАРКИРАЊА, МАЊИ БРОЈ КАЗНИ

Када је реч о наплати паркирања, менаxмент предузећа је такође задовољан, посебно због смањеног броја посебних дневних карата, односно, мањег броја казни. Координатор наглашава да наши суграђани коректно плаћају услуге паркирања и подсећа да цена није мењана од 2019, а повећање није планирано ни наредне године.

– Проширили смо наплату паркинга на још неколико улица. Тренутно имамо дописе наших корисника, који желе да се наплата паркирања прошири и у њиховим улицама, односно, деловима града. Чачак има 1.038 паркинг места, од којих су 210 на затвореним паркиралиштима, а остала су у уличном делу наплате. У екстра зони је само 86 паркинг места, у првој 278, у другој 365 и у трећој зони је 309 паркинг места. Може се закључити да су две трећине паркинг места у јефтинијим зонама паркирања – објашњава Драган Грујовић.

Директор Благојевић апелује на грађане да са стрпљењем и разумевањем траже паркинг простор, подсећајући да је Чачак некада имао 35.000 аутомобила, а данас 65.000 возила, која користе паркинг.  

– Јасно је да постоји потреба за проширењем паркинга, односно, за још уређенијим стационарним саобраћајем. Било би јако добро да уведемо наплату паркирања и у другим улицама, где постоји могућност, а на основу одлуке Скупштине града – каже директор, наводећи као добар пример и “блок наплату паркирања” у стамбеним зградама са јавним површинама, која се већ примењује у неколико градова Србије.

ГЛАВНИ ПРОЈЕКАТ ЗА ИЗГРАДЊУ ЈАВНЕ ГАРАЖЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ, ИЛИ ПОЧЕТКОМ СЛЕДЕЋЕ

Такође, незаобилазна тема је и изградња јавне гараже код такси станице. Према речима Благојевића, у току ове године, евентуално, почетком следеће, очекује се завршетак Главног пројекта, како би се стекли услови за реализацију овог пројекта.  

– Током наредне и 2024. године би требало да буде изграђена јавна гаража. Наравно, пре тога морамо да обезбедимо инвеститора, који би уложио средства  по одговарајућем моделу и за Град Чачак и за инвеститора. После изградње, “Паркинг сервис” ће бити надлежан за одржавање јавне гараже, верујем, по светским стандардима – нагласио је Зоран Благојевић, подсећајући да је идејно решење урађено на иницијативу предузећа, како би се подигла свест о неопходности оваквог објекта.

Захваљујући одличној сарадњи са оснивачем, Градом Чачком, ове године је обезбеђена субвенција за куповину машине за обележавање хоризонталне и вертикалне сигнализације, подсетио је директор и додао:

– Увек имамо добру сарадњу и са члановима Ндзорног одбора, све одлуке доносимо једногласно, што је веома важно. У последње време имамо одличну сарадњу и са грађанима, што је такође јако битно. Дешавају се несугласице, али са нашим службама, корисници услуга лако пронађу решење свих проблема. Наравно, врло сам поносан и на све запослене у овом предузећу.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.