Društvo Grad Privreda

АМБАСАДОР АНГОЛЕ ПОСЕТИO ЧАЧAК

АМБАСАДОР АНГОЛЕ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је у среду, 5. априла 2023. године, са сарадницима, угостио Њ.Е. г. Алсина дош Празереш Изата Франсиска, амбасадора Републике Анголе, са сарадницима, а састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Ангола – Србија, проф. др. Душан Кондић и Дејан Живановић.

Амбасадор Анголе и градоначелник Чачка истакли су дугогодишњу сарадњу Србије и Републике Анголе, а на састанку је било разговора о економској, културној и сваком виду друштвене сарадње између Града Чачка и Анголе.

-Ангола је сада, након многих потешкоћа, једна од водећих земаља афричког континента, у смислу извоза нафте, али и других сировина, као што је дрво, где видимо могућност сарадње, знајући да је код нас веома развијена дрвна индустрија. Наравно, упознали смо Његову екселенцију и са Чачком као националном Престоницом културе и позвали њихове уметнике да нам се придруже. Разговарали смо и о могућности студирања Ангалоца на нашем Агрономском, али и Факултету техничких наука – рекао је Тодоровић. Он је нагласио и да је било разговора о потенцијалима чачанске пољопривреде, као и да се очекује будућа сарадња, на којој потенцира Привредна комора Ангола – Србија.

Амбасадор Анголе рекао је, након састанка, да је први пут у Чачку, али сигурно не и последњи, као и да се радује развоју економске и културне сарадње између Чачка и Анголе.

-Разговарали смо о неколико билатералних пројеката, које желимо да реализујмо, посебно између једне провинције наше земље и Града Чачка – рекао је амбасадор, нагласивши да је амбасада, као и Влада Анголе увек спремна за продубљивање билатералне сарадње између две земље.

Његова екселенција г. Алсина дош Празереш Изата Франсиска је са сарадницима у наставку обиласка Чачка, посетио Институт за воћарство, са којим је ова држава већ успоставила сарадњу. Такође, посетили су и Факултет техничких наука и Агрономски факултет, где је било речи о размени студената Србије и Анголе. На крају, представници Анголе посетили су Атомску Бању Горња Трепча, где је, амбасадор са менаџментом разговарао о могућој сарадњи у области здравственог туризма.

ИЗВОР: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.