Društvo

АМБУЛАНТА У СЛАТИНИ ЈЕДИНА НА СЕОСКОМ ПОДРУЧЈУ СА УЛТРАЗВУЧНИМ АПАРАТОМ

АМБУЛАНТА У СЛАТИНИ ЈЕДИНА НА СЕОСКОМ ПОДРУЧЈУ СА УЛТРАЗВУЧНИМ АПАРАТОМ


Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, посетио је у петак 17. новембра, Месну заједницу „Слатина“ и том приликом обишао Амбуланту Слатина – Мршинци, у којој је од недавно у функцији ултразвучни апарат.


-Ово је једина амбуланта на сеоском подручју која располаже оваквим апаратом и на значајан начин доприноси бољем квалитету здравствене услуге, не само за мештане ових села, већ и за десетак месних заједница које гравитирају овој амбуланти. Вредност апарата је око четири милиона динара, а пола од тога је финансирао Драган Дидановић, власник предузећа „Хизна“ из Слатине, док је друга половина обезбеђена из градске касе – рекао је градоначелник Тодоровић, напомињући да сада ултразвук абдомена може да се обавља само петком, док ће већ почетком децембра то бити могуће свакога дана.


Амбуланта Слатина – Мршинци ради сваког радног дана, у две смене, са два лекара и пет медицинских сестара и има око 4.000 картона. Ултразвучна дијагностика почела је да се обавља у јулу ове године и до сада је урађено 210 прегледа.


-Планирамо да наредне године проширимо паркинг у дворишту амбуланте, тако да ћемо обезбедити још око 30 паркинг места, ради комфорније здравствене услуге свих пацијената –рекао је градоначелник Чачка, напомињући да је локална самоуправа, оснажена са привредницима који желе да помогну, увек спремна да реагује у свим сферама друштвеног живота и за квалитетнији живот Чачана, како на градском, тако и на сеоском подручју.
Директор Дома здравља др Александар Пајовић рекао је да је овај ултразвучни апарат последње генерације и да може пружити најсигурнију дијагностику за пацијенте са великог подручја.
Власник предузећа „Хизна“ Драган Дидановић нагласио је да је идеја за набавком ултразвучног апарата потекла од њега, а да је локална самоуправа одмах прихватила да се та идеја реализује, напомињући да његово предузеће, али и остала и из овог краја, су врло рада да финансијски помогну својим месним заједницама.
Градоначелник Тодоровић је овом приликом посетио и Основну школу „Бранислав Петровић“ у Слатини.
-Захваљујући великој активности директора ове школе господина Лазара Чикириза и његових сарадника, који су на време препознали потенцијал, на коме ја инсистирам, а то је пројектно финансирање у овој образовној установи се реализују многи пројекти, веома корисни за ученике и наставничко особље. По хитном поступку смо реновирали трпезарију са кухињом, за шта је издвојено три милиона динара из буџета Града. Доведен је гас до школе, уклоњен стари Учитељски дом, а уложена су и незнатна средства у вртић који се овде налази. Завршена је пројектно-техничка документација, очекујемо грађевинску дозволу, а затим и да започну радови на изградњи објеката који ће бити у склопу ове школе, коју похађа око 250 ученика, како би се растеретила постојећа зграда. Урађен је и успоривач саобраћаја, испред школе, на регионалном путу, што је био приоритет, јер нам је безбедносдт деце на првом месту – истакао је Тодоровић.
Директор школе Лазар Чикириз је појаснио да је трпезарија са кухињом грађена 1979. године, а да је током града у јулу ове године била потпуно оштећена. Иако се није прекидао рад школске кухиње, она је обновљена и у потпуности реконструисана, на велику радост свих ученика, али и запослених у овој школи.
Извор: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧАЧКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.