Aktuelno Društvo Saobraćaj Srbija

БЕЗБЕДНО НА ОДМОР И СА ЊЕГА

На „Гаспром“ бензинској станици „Соколићи 2“ која се налази на ауто-путу „Милош Велики“, трака ка Београду, Агенција за безбедност саобраћаја и Компанија „НИС“ су у суботу, 6. јула, у оквиру акције „На путу до 0 – вежите се“, заинтересованим омогућили да испробају симулаторе чеоног судара и превртања аутомобила, као и ношење „пијаних наочара“, са циљем да им се на што сликовитији начин представи шта се догађа приликом саобраћајних удеса и како алкохол утиче на понашање возача.

Душан Борковић, прослављени аутомобилиста, Мирко Коковић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја, Даворин Перишић, менаџер за управљање ризицима у Компанији „НИС

О значају и циљевима ове акције говорили су Мирко Коковић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја, Даворин Перишић, менаџер за управљање ризицима у Компанији „НИС“, и наш прослављени аутомобилиста Душан Борковић.

Сви су се сложили да је период годишњих одмора најкритичнији кад се говори о саобраћајнијим незгодама и да је суштина организовања оваквих догађаја да се скрене пажња на опасности које носи са собом одлазак и повратак са жељених одредишта и начинима како ризике свести на минимум. Апеловали су да се на пут креће одморан и са исправним аутомобилима, а да се на сваких два сата вожње праве паузе.

Опширније о овом догађају у наредном броју „Чачанског гласа“.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.