Društvo Grad Sport

БИЦИКЛИСТИ БОРЦА СА НОВИМ МЕДАЉАМА У РУЦИ


БИЦИКЛИСТИ БОРЦА УСПЕШНИ У ОКВИРУ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

ИЗВОР: Бициклистички клуб „Борац“

На Првенству Србије у брдској и критеријумској вожњи (уличне трке) друга места су освојили сениори Марко Даниловић и Алекса Радмилац, млађи кадет Стефан Вучићевић, мастери Ненад Јевтовић и Љубан Аврамовић, а трећа места јуниор Бошко Величић , мастери Тони Смиљанић и Славиша Весковић.

Првенство Србије у брдској и критеријумској вожњи (уличне трке) одржано је у Чачку у недељу 21. 08. 2022. године. Пре подне је вожено брдско првенство на стази Бељина, придворичким путем до врха
Јелице у дужини од 7,3 километара.

У категорији елита победио је Лука Туркулов из Новог Сада који наступа за словеначку екипу Крањ, а трећи је био Алекса Радмилац. Оба такмичара су млађи сениори тако да су освојили и
медаље и у тој категорији, с тим да је сада Радмилац освојио друго место.
Јуниори су возили исту стазу као сениори, победио је Михаило Столић из екипе „ЛОТУС“ Сомбор, а Бошко Величић освојио је треће место. На овом првенству није наступио најбољи „Борчев“ јуниор Дејан Цогољевић, који је три дана раније наступио на Купу Нација у Мађарској и доживео је тежи пад у коме је повредио колено.

Бошко Величић, треће место на победничком постољу
Фото: Бициклистички клуб „Борац“

Ветерани-мастери возили су нешто краћу стазу као и кадети у дужини од 5 километара. Друго место освојио је Ненад Јефтовић, а треће место Тони Смиљанић у класи Б, а у класи Ц други је био Љубан Аврамовић. Код кадета најбољи чачански бициклиста био је Вукашин Јованчевић на шестом месту.

На циљу брдског првенства дошло је до провале облака са обилном кишом, које није омело бициклисте да савладају захтеван успон какав је на планини Јелици.

После подне вожене су уличне трке, које су имале бодовне кругове. У трци дана, трци елитних бициклиста, који су возили 24 круга по 1,3 километара, средином трке одвојила се водећа четворка, која је скупљала бодове и између њих је одлучен победник. Најбољи је био Марко Станковић из ОБК „БЕОГРАДА“, други је био Марко Даниловић из „БОРЦА“, а трећи Марко Томић из „МЕТАЛЦА“ Краљево.

Код такмичара до 23 године Алекса Радмилац освојио је треће место.
Јуниори су возили 18 кругова, победио је Марк Перчић из Суботице, а Бошко Величић освојио је треће место.

Алеса Радмилац, треће место на победничком постољу
Фото: Бициклистички клуб „Борац“

Млађи кадети возили су 9 кругова, победио је Вук Тришић из Суботице, а Стефан Вучићевић освојио је друго место.
Мастери су, такође, возили 9 кругова и Славиша Весковић у класи Б освојио је треће место.

Стефан Вучићевић, друго место на победничком постољу
Фото: Бициклистички клуб „Борац“

Сабирајући резултате ова два првенства и резултате Купа Србије који је одржан у Јежевици 23. 04. 2022. године проглашени су победници за НАГРАДУ ЧАЧКА 2022. године. У категорији сениора то је Марко Станковић из „ОБК“ БЕОГРАД, други је Марко Даниловић из „БОРЦА“, трећи Андреј Галовић из „ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ“ Београд. Код јуниора
први је био Марк Перчић из „СПАРТАКА“ Суботица, друго Михаило Столић из „ЛОТУСА“ Сомбор, а трећи Бошко Величић из „БОРЦА“.
Код млађих кадета први је Вук Тршић из „СПАРТАКА“ Суботица, други Стефан Вучићевић из „БОРЦА“, трећи Иван Перчић из „СПАРТАКА“ Суботица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.