Sport

Borac pobedio FMP

Borac – FMP 93:81 (29:17; 17:25;19:16;10:17; 18:6)

Mesto: Čačak, Dvorana Borca

Gledalaca: 500

U prijateljskoj utakmici Borac je na domaćem terenu savladao FMP nakon produžetka rezultatom 93:81.

Borac je odlično otvorio utakmicu, naročito u šutu za tri poena, pa je veći deo prve četvrtine imao dvocifrenu prednost. Domaćin je od starta pokazao želju da se dokaže pred ekipom koja je igrala ABA ligu.

DSCN4438

I u drugoj deonici Borac je bio taj sa inicijativom i konstantnom prednošću. Istina, FMP jeste bio bolji u reketu, ali razliku je pravio dobar šut za tri poena Čačana. Pred kraj poluvremena Borac je upao u manju krizu, što je FMP iskoristio da smanji zaostatak i učini utakmicu još zanimljivijom.

U nastavku utakmice Borac je imao periode dobre i loše igre, ali nije ga napuštao žar i energije potrebni da bi se savladao ovako dobar protivnik. Ta borbenost se na kraju isplatila, pa je ekipa iz Čačka uspela da ostvari veoma bitnu pobedu nakon produžetka. Iako ova utakmica nije imala takmičarski značaj, bitno je uticala da poraste samopouzdanje igračima Borca, koje će im biti potrebno u Superligi, u kojoj je FMP jedan od protivnika. Time je Borac pokazao da može da se nosi i sa najkvalitetnijim ekipama u Srbiji.

Nikola Minović

Оставите одговор