Politika

Бошко Обрадовић: „Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО”, а не за Србију“

Саопштење председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића преносимо у целости:

Фото: Инфо служба Двери

Бошко Обрадовић: Зорана Михајловић ради за „РИО ТИНТО” а не за Србију

Министар Зорана Михајловић свакога дана доказује да је у функцији агента страних интереса у Влади Републике Србије. Посебно је то видљиво на њеном лобирању за интересе по злу чувене стране мултинационалне компаније „РИО ТИНТО” о којој власт не може да каже нити једну лепу реч на основу њиховог досадашњег рада широм света јер где год су пословали иза себе су остављали еколошку пустош и грађански рат.
Од Ане Брнабић и Зоране Михајловић, као главних лобиста за „РИО ТИНТО” у Србији, никада нисмо добили одговор на три кључна питања:

  1. Како и зашто „Рио Тинто” откупљује имања у лозничким селима на простору где се планира отварање рудника литијума ако нема дозволу за отварање рудника нити је још увек уопште завршена студија о процени утицаја на животну средину?
  2. Зашто је јавно предузеће „Путеви Србије” дало овлашћење „РИО ТИНТО” да праве обилазни пут око Лознице за потребе новог рудника ако још увек немају дозволу за отварање рудника?
  3. Зашто Немачка и Чешка, које имају највећа налазишта литијума у Европи, не врше експлоатацију на својој територији ако потребна технологија испуњава еколошке стандарде?

Порука Српског покрета Двери страним агентима у Влади Србије остаје увек иста: нећемо дозволити да било ко жртвује Србију зарад личних и страначких интереса. Не интересује нас екстрапрофит страних компанија већ заштита наше животне средине и здравља грађана Србије. Они који долазе из иностранства са намером да од наше земље праве европску депонију и униште нашу природу, пољопривреду и село за нас су непријатељи. На исти начин као што су то и они из наших редова који им у томе помажу, па макар седели и у Влади Републике Србије.

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.