Društvo Grad Kultura

ЧАЧАК СПРЕМАН ЗА ТИТУЛУ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ И НОВЕ МУЗИЧКЕ СПЕКТАКЛЕ

ЧАЧАК СПРЕМАН ЗА ТИТУЛУ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ И НОВЕ МУЗИЧКЕ СПЕКТАКЛЕ

Фото: ТОЧ

Дугоочекивани концерт групе СМАК, који је у петак одржан на Градском тргу у Чачку, у оквиру манифестације Културно лето, доказује да је Град Чачак спреман да носи титилу прве Престонице културе Србије, оценио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Целогодишња културна манифестација заказана за 2023. годину је пројекат који са собом носи велике изазове и организацију многобројних културних догађаја из различитих сфера. Организација једног од највећих музичких спектакала у Чачку у последњих неколико деценија, где је пред хиљадама Чачана, али и гостију из читаве земље, као и бивших република СФРЈ, свирао Радомир Михајловић Точак са својим СМАКОМ, свакако је била и одлична „проба“ пред предстојећу годину, којом је Град Чачак доказао да може организационо да се носи са великим изазовима.

– Наша велика жеља била је да Точак свира пред чачанском публиком и то смо успели да остваримо. Задовољни смо и поносни што је то вече Чачак доказао да је увек био град рокенрола. Тај музички догађај је дефинитивно показао да се напор који је уложен у уговарање и организацију концерта и те како исплатио, имајући у виду изванредне реакције публике након музичког спектакла одржаног у петак увече – рекао је Тодоровић. Исто тако, како је навео, изванредан наступ је синоћ имао и Бојан Суђић са фестивалским оркестром „Виртуози“, као и пре неколико дана браћа Теофиловићи, а истиче да је манифестација Културно лето још у току.

Тодоровић је најавио да Чачане и све госте града на Морави следеће године очекују нови спектакуларни наступи великих домаћих, регионалних, али и иностраних музичких имена.

Уверен сам да ће сјајни извођачи, са којима већ преговарамо, бити веома пријатна изненађења за љубитеље различитих музичких жанрова. Чачани ће имати привилегију да читаве следеће године уживају у бројним културним догађајима, а сјајни концерти биће део те понуде – закључио је градоначелник.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.