Sport

Čačani uspešni na Sportskim igrama mladih u Sarajevu

U Sarajevu je održano veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih (SIM), gde je srpska sportska ekspedicija bila najuspešnija, sa 16 osvojenih zlatnih medalja, od toga tri su svojili sportisti iz Čačka.

Čačanski basketaši, igrači KK “Borac”, su dominirali pod košem i sve konkurente ubedljivo savladali.

Odbojkašice Borca su u neizvesnoj utakmici, posle izgubljenog prvog seta, smogle snage da naprave neverovatan preokret protiv veoma dobrih vršnjakinja iz Hrvatske.

Veliki uspeh je ostvarila Sara Đunisijević, koja je u srpskom finalu u tenisu, ubedljivo pobedila protivnicu iz Niša i na taj način odbranila titulu sa prošlogodisnjeg takmičenja u Splitu.

“Neopisivo sam srećna i ponosna na decu i rezultate predstavnika Čačka na međunarodnoj završnici SIM u Sarajevu. Prvi put smo nastupili u ovolikom broju, a svi predstavnici Čačka koji su učestvovali, su osvojili zlatne medalje u svojim disciplinama. Tri sporta i tri zlata za naš grad i našu zemlju. Na taj način Čačku je pripala laskava titula najuspešnijeg grada na ovom takmičenju”, izjavila je agenciji MNA članica Organizacionog odbora SIM Srbija Ivana Vukajlović.

Ona je zahvalila svim vođama ekipa na profesionalnosti i odnosu, kao i svim članovima naše delegacije na poštovanju rigoroznih epidemioloških mera.

“Pored uspeha na sportskim terenima, zdravlje sve naše dece je bilo najvažnije”, naglasila je Vukajlović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.