Sport

DANAS U ČAČKU POČELE SPORTSKE IGRE MLADIH

Ove godine je zbog specifične situacije izazvane korona virusom, čuveni karavan Sportskih igara podeljen je na dva dela. U Čačku su, bez svečane ceremonije, u 10 časova počele Sportske igre mladih takmičenjem u stonom tenisu, za decu uzrasta 2005. i 2009. godište i mlađe.

-Drago mi je što smo danas uspeli da u našoj sali ugostimo takmičare Sportskih igara mladih. Veliki broj dece se odazvao pozivu, drago nam je što je stoni tenis prepoznat kao jedan kvalitetan sport, mesto gde deca mogu da provode svoje kvalitetno vreme. Klub veoma kvalitetno radi sa decom ovog uzrasta – rekao je Đorđe Pejak, predsednik Stonoteniskog kluba „Borac“.

Ovo je svojevrstan sportski događaj čiji je cilj druženje i podsticanje na vođenje zdravih načina života, jer na njemu mogu da, osim dece koja su sportski aktivna, učestvuju i ona koja ne treniraju ni jedan sport. Važno je da se neguje razmevanje, zajedništvo, prijateljstvo, fer-plej. Ovo je i prva sportska manifestacija u Čačku, nakon bvanrednog stanja.

Čačak učestvuje već četvrtu godinu za redom. Opravdali smo poverenje koje nam je ukazano. Svake godine okupljamo sve više dece i zaista Sportske igre mladih postaju brend kod dece i nešto čemu se rado odazivaju – rekla je Ivana Vukajlović, koordinator Sportskih igara mladih.

Nakon takmičenja u stonom tenisu, koje je organizovano u prostorijama Saveza slepih i slabovidih, mališani su se preselili na terene Sportskog centra „Mladost“, gde je u 12 časova održan turnir i tenisu, a u 13 u šahu. Nastavak takmičenja, odnosno drugi deo Sportskih igara u Čačku je zakazan za 16. jul.

Takmičenju je prisustvovala Zorica Mijatović, sportska direktorka Sportskih igara mladih, koja je rekla da su zbog specifične situacije preduzete sve mere predostrožnosti, i deci i roditeljima je merena temperatura pre ulaska. Ona je istakla da obni, koji će danas osvojiti prva mesta odlaze krajem jula na državno takmičenje u Beograd.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.