Aktuelno Obrazovanje

DODELJENE DIPLOME UČENICIMA MUZIČKE ŠKOLE KOJI SU OSVOJILI NAGRADE TOKOM ŠKOLSKE 2016/17. GODINE

U sali Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković”, u ponedeljak, dodeljene su diplome učenicima koji su osvojili nagarde na takmičenjima tokom školske 2016/17. godine. Sve diplome još uvek nisu pristigle, a za sada je ubeleženo 86 prvih, 22 druge i 15 trećih nagrada, naglasio je direktor čačanske muzičke škole  Branko Bajić.

FOTKA za Muzicku

– Reč je o takmičenjima od otvorenog školskog tipa, do republičkog i merđunarodnog karaktera. Naša škola je sa četiri učenika učestvovala na Festivalu muzičkih i baletskih škola u Zrenjaninu, gde smo osvojili dve prve i po jednu drugu i treću nagradu. Naši đaci su učestvovali i na Republičkom takmičenju muzičkih škola, gde smo imali 16 kandidata. Uglavnom, jako smo zadovoljni ovogodišnjim rezultatima učenika. Očekujemo da nam stigne još nekoliko diploma, tako da će naši učenici ukupno imati oko 130 nagrada – rekao je Branko Bajić.

Prema rečima direktora, rukovodstvo ovе muzičke ustanove planira da proširi broj instrumenata zastupljenih u nastavi, kao i odseka u srednjoj školi:

– Upravo smo u fazi upisa nove generacije Srednje muzičke škole, na dva obrazovna profila, muzički saradnik i muzički izvođač. Planovi muzičke škole za naredni period su jako bogati, među njima su osnivanje i trećeg muzičkog profila, još više koncertnih aktivnosti i još brojnije učešće na takmičenjima.

Stefan Filipović je učenik Muzičke škole pet godina, a harmoniku svira već duže vrede. Prošle godine je bio prvak Srbije u Zaječaru, ali, s obzirom na to da dnevno vežba četiri – pet sati, kaže da je teško uskladiti Muzičku sa osnovnom školom, jer treba naći vreme za učenje, harmoniku, solfeđo, ali i za igru i društvo.

Milica Petrović, koja je završila drugu godinu Srednje muzičke škole, osvojila je tri nagarde, treću u Užicu i prve na međunarodnim takmičenjima u Ubu i Valjevu:

– Ova godina je za mene bila veoma uspešna, jer sam mnogo napredovala u odnosu na prethodni period. Sviram violinu i dnevno vežbam tri, četiri sata, a nekada i više, koliko mi dozvole ostale obaveze u školi. Ali, ako postoji volja nije teško.

I za Sofiju Jeković, koja je takođe završila drugu godinu Srednje muzičke škole, odsek klavir, u klasi profesorke Marije Rudež Tišma, ova godina je bila jako uspešna, jer je učestvovala na pet takmičenja:

– Na takmičenju u Kragujevcu sam osvojila prvu nagradu, a na Međunarodnom u Aranđelovcu zauzela sam drugo mesto. Pored klavira, takmičila sam se iz solfeđa u Požarevcu, gde sam osvojila prvu nagradu, a iz teorije muzike sam  zauzela prvo mesto na Republičkom takmičenju u Beogradu i takođe prvo na takmičenju u Požarevcu.

Da su u ovoj školskoj godini učenici Muzičke škole bili vredni, ne može se iskazati samo osvojenim nagradama, već i brojem koncerata koje su održali. Takođe u ponedeljak, u večernjim satima, organizovan je i završni koncert učenika osnovne i srednje škole, na kome su učestvovali i orkestar i hor MŠ “Dr Vojislav Vučković”. Virtuoznost, lakoća i tehnička sigurnost u izvođenju pokazali su svu raskoš talenta ovih učenika, koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

  1. R.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.