Društvo

ДОСАЊАН САН ГЕНЕРАЦИЈА ЧАЧАНСКИХ ПЛАНИНАРА

ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО „КАБЛАР“ ДОБИЛО АДРЕСУ У ЧАЧКУ

Најзад! После 72 године Планинарско друштво „Каблар“ добило је адресу какву заслужује. Синоћ су свечано отворене нове просторије у Улици кнеза Милоша број 1, тачније на некадашњој адреси Центра за социјални рад. Уз „Кабларце“ су били и бројни пријатељи из Чачка, Горњег Милановца, Краљева и других околних градова… Свечану врпцу пресекао је Слободан Боби Миловановић, један од најстаријих и најактивнијих чланова ПД „Каблар“.

„Освојен“ је, кажу планинари у шали, још један од „врхова“, овог пута на асфалту. Заједничким снагама. Баш као што је било и на коктелу поводом свечаности, који је претходио првом овогодишњем редовном састанку. Дошли су бројни искусни планинари чије су ноге оставиле трагове по многим врховима, као и они које то тек чека.

Према речима Александра Саше Бараћа, председника „Каблара“, испуњена је вишедеценијска жеља генерација чачанских планинара. Зато и истиче да ово није заслуга појединца, већ многих које је било потребно само „покренути“ и прелити у заједничку енергију. У Друштву је око 400 чланова, углавном Чачана, а има и планинара из других градова који са поносом имају чланску карту једног од најактивнијих планинарских друштава у Србији.

– Диван је осећај имати свој дом и овде, у Чачку! Ово ће сигурно бити подстицај да још омасовимо наше Друштво, посебно да имамо што више младих, јер планинарство нема шансу, ако нема подмладак који ће наставити традицију – рекао је Бараћ и захвалио свима који помажу рад ПД „Каблар“, као и привредницима и волонтерима у организацији свечаности.

За Слободана Бобија Миловановића, добијање просторија у Чачку је као досањан сан.

– Још не могу да верујем да смо после 72 године добили неко место, да смо признати од друштва – рекао је популарни Боби, који је позвао све Чачане да што више уживају у природи, посебно што нам је толико тога близу – планине, река, стазе, стене, пећине…

Раду Вукосављевић из ПД „Гвоздац“ из Краљева „Кабларци“ сматрају „усвојеним“ чланом, јер је врло често са њима на акцијама.

– Драго ми је да сада имају своје место, где могу да се друже, јер планинарење није само ићи од једне до друге тачке и попети се на неку планину, већ су то и пријатељства која трају – рекла је Рада и пожелела „Кабларцима“ много лепих врхова и нових пријатеља.

Владан Милић, заменик градоначелника Чачка, дошао је да планинаре поздрави у име Града Чачка:

– Пратимо дуго њихов рад и заслужено су добили свој простор. Надам се да ће им то довести нове чланове и желим им још пуно успеха – рекао је Милић.

Просторије ПД „Каблар“ биће отворене за чланове и рекреативце сваког уторка и четвртка, а редовни састанци су, као и раније, уторком у 19 часова.

В. Т.

One thought on “ДОСАЊАН САН ГЕНЕРАЦИЈА ЧАЧАНСКИХ ПЛАНИНАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.