Društvo Grad Kultura

“feSTar DANCING DAYS”, 18. И 19. МАЈА, У ЧАЧКУ

РЕГИОНАЛНИ ПЛЕСНИ ФЕСТИВАЛ, ТАКМИЧЕЊЕ И ХУМАНОСТ

У кошаркашкој хали крај Мораве, 18. и 19. маја, Чачак ће окупити најбоље плесаче из региона, захваљујући Плесном студију “Star Dance”, организатору Регионалног плесног фестивала, под називом “feSTar Dancing Days”.  Покровитељ Фестивала је Град Чачак, а технички организатор СЦ “Младост”. Поред такмичарског дела у “street” и “performing” плесовима, биће организоване и плесне радионице. И домаћини Фестивала, односно, плесачи “Star Dance”-а ће се такмичити и своја умећа представити чачанској публици и гостима, најавио је председник “Star Dance”-а Предраг Катанић.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ЖИРИ И ПРЕДАВАЧИ

– “Star Dance” већ годинама одлично ради, њихови плесачи доносе бројне медаље са такмичења, како државних, тако и европских. Заслужује подршку Града Чачка. Поред финансијске, Град је обезбедио и техничку подршку, ставивши организаторима Фестивала на коришћење и капацитете којима располаже СЦ “Младост”. Надам се да ће такмичење проћи у најбољој организацији, верујем у Пеђу и његов тим. Град Чачак ће и убудуће помагати овом Плесном клубу – рекао је заменик градоначелника Владан Милић, на конференцији за новинаре.

На предстојећем плесном догађају наш град, односно, “Star Dance” ће угостити и еминентне интернационалне судије и предаваче. Председник Светске плесне федерације биће председник жирија такмичарског дела Фестивала. Иначе, “Star Dance” је члан Српске асоцијације плесних организација (САПО), која је чланица Интернационалне плесне организације (IDO), а која у овом тренутку има више од 500.000 регистрованих плесача.

СВИ ЗАЈЕДНО ЗА СТЕФАНОВО НОВО СРЦЕ

– У оквиру Фестивала биће организоване и плесне радионице у великој сали Градске библиотеке, не само за чачанску децу, већ и за друге такмичаре који буду желели. У суботу и недељу, 18. и 19. маја, у Кошаркашкој хали “Борац”, биће одржано такмичење у такозваним “уличним” плесовима, као што су хип-хоп, диско денс, брејкденс и “перформинг” плесовима, попут џеза, модерног, савременог плеса. Публика ће имати прилику да види најбоље регионалне плесаче. Подједнако је важна и хуманитарна акција, јер ће 50 одсто од прихода Фестивала (од продатих улазница) бити уплаћено за лечење нашег суграђанина Стефана. Дакле, сви заједно за Стефаново ново срце – нагласио је председник “Star Dance”-а Предраг Катанић, интернационални плесни судија, модератор и водитељ програма, који је учествовао на великим светским плесним такмичењима и истакао да Регионални плесни фестивал не би могао да се реализује без подршке Града.

ПРОМОЦИЈА ПЛЕСА И ГРАДА

– Дугујемо велику захвалност Граду Чачку на подршци. “Star Dance” је до сада два пута овај Фестивал организовао у Врњачкој Бањи, где смо имали, такође, сјајну подршку и добре услове. Међутим, велика је част да баш у свом граду будете препознати. Можда је Чачак некада био само град крај Мораве, али данас је препознат и као туристичка дестинација, што смо желели да “искористимо” и да у наш град доведемо много младих људи. Надамо се и одличној промоцији Града, јер ће овај плесни догађај угостити више од 1.500 плесача, односно, око 25 плесних организација. Дочекаћемо госте из читавог региона и из Мађарске. Сви хотелски капацитети нашег града су попуњени. Плесачи су, осим у Чачку, смештени у Горњем Милановцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Београду, на Златибору – рекао је Катанић.

Према његовим речима, Фестивал ће пратити занимљиви садржаји, а у једном тренутку “журка” ће се наставити на прелепој плажи крај Мораве.

– Домаћин “Star Dance” ће на Фестивалу учествовати са 250 плесача. Верујемо да ћемо феноменално представити наш град и да ће сви уживати у програму, посебно у такмичарским дисциплинама. Као “шлаг на торти” је била понуда Српске плесне асоцијације да нашем Фестивалу додамо и изборно такмичење за европска превенства, која ће ове године бити одржана у Словенији и Чешкој. Дакле, поред фестивалског дела, у недељу 19. маја, биће одржано и изборно такмичење за Интернационалну плесну организацију, што је само валоризовало наш рад – каже Катанић.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.