Grad

FUDBALERI PREKINULI ŠTRAJK

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina doneli su odluku da nakon tri dana prekinu štrajk glađu, a kako je navedeno, razlog je narušeno zdravlje fubalera od kojih je jedan hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći.

U Sindikatu profesionalnih fudbalera Nezavisnost kažu da su prekid štrajka savetovali i lekari.

“Nažalost, ljudi iz gradske uprave Čačka koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije, nisu se udostojili da pozovu igrače na razgovor iako su im igrači bili ispod prozora. Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture”, navode u sindikatu.

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina posebno se zahvaljuju građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu, a bilo ih je na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno.

“Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava Čačka i Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara itd”, poručuju iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Zahvaljuju se FIFPro i FIFA sa kojima će, kako se navodi, rešiti status igrača u narednom periodu.

“Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu”, navodi se u saopštenju Sindikatu profesionalnih fudbalera Nezavisnost. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.