Гастрономска манифестација „Хајдук фест” биће одржана у недељу, 29. јуна, у Гучи. Седму годину заредом екипе ће се такмичити у припреми хајдучког ћевапа, традиционалног специјалитета драгачевског краја. Поред доброг познавања меса, такмичарима ће бити потребни и тајни састојци како би се изборили за прво место у јакој конкуренцији.

– Манифестација промовише традиционалну кухињу нашег краја, хајдучки ћевап може се пробати само код нас. Новина у манифестацији у односу на претходне године јесте то што ћемо имати проширење екипа, сада ћемо због великог интересовања имати 15 екипа. Најбоље екипе добиће пехаре и новчане награде, првопласирана 30.000, другопласирана 20.000 и трећепласирана екипа 10.000 динара. Велика је заинтересованост и када је реч о уличној продаји, учествоваће занатлије, удружења жена. Имаћемо и забавни програм за најмлађе који ће трајати два сата, биће ту и интерактивне наставе, занимљиве радионица. И ове године имаћемо такмичење у привлачењу конопца – рекла је Александра Митровић, директорка ТО „Драгачево” Гуча.

Све посетиоце поред укусне хране, очекује и богат културни програм, а ове године он је прилагођен и најмлађима.
– Фестивал почиње у 11 часова пре подне, отвориће га трубачки оркестри „Драгачевски подмладак“ и оркестар Марка Глигоријевића, у 14 часова. Биће такмичење у превлачењу конопца. Припрема ћевапа трајаће до 16 часова када ће стручни жири узети узорке и у 20 часова очекује се проглашење победника. Након тога, од 21 сат посетиоце очекује концерт Јоване Пајић – рекла је Митровић.
Организатор манифестације је Туристичка организација „Драгачево“ Гуча.
В. Ј.