Politika

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГГ ИВАН В. ЋАЛОВИЋ ИСТИНА И ЧАСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА  ЈАВНОСТ ГГ „ИВАН В. ЋАЛОВИЋ ИСТИНА И ЧАСТ“ под насловом „OПСТРУКЦИЈА  СЕДНИЦЕ  ГИК-а У ЧАЧКУ“, преносимо у целости:

За данас заказана  седница  Градске изборне комисије у Чачку, на којој је требало да се разматра и извешај, односно службена белешка о извршеном увиду у изборни материјал од стране овлашћених представника пет опозиционих  листа, учесница на локалним изборима, није одржана због недостатка кворума.

Седници, која је сазвана у скаду са чланом 16. став 1. Пословника  Изборне комисије града Чачка, а на захтев једне трећине чланова  нису присуствовали представници листе владајуће коалиције, као ни члан Градске изборне комисије из редова Руске странке.

На  данашњој седници требало је и да се одговори на питање зашто начелнику Градске управе за опште и заједничке послове Небојши Бежанићу, као службеном лицу овлашћеном за контролу  увида у изборни материјал, није издат налог да Изборној комисији у Чачку  достави службену белешку по хитном поступку.

Поставља се питање да ли недолазак на, уредно и у складу са законом заказану седницу, чланова из редова владајуће коалиције  и  опструкција рада исте представљају покушај да се не утврди стварни изборни резултат и чињенично стање које су у свом  увиду констатовали представници пет опозиционих листа?

Уколико су представници  владајће коалиције апсолуто сигурни у изборни резултат  који потврђује њихове наводе о победи и прелиминарне резултате које је утврдила Изборна комисија у Чачку, зашто избегавају присуство на седници ГИК-а ?

Зашто избегавају да се разматра Извештај о спроведеном увиду  у комплетан изборни материјал?

Зашто својим поступком остављају место сумњи да нису радили у складу са  законом  и да се изборна крађа догодила?

Ми сумњу немамо. Недолазак на седницу Изборне комисије града Чачка  је само један у низу доказа да се изборна крађа догодила.

Овакав покушај опструкције органа надлежног за спровођење избора  недвосмислено потврђује да су представици опозиционих листи били у праву када су увидом у комплетан изборни материјал  констатовали да је  Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима  освојила мање од 50 посто гласова грађана изашлих на изборе  и да је опозиција у Чачку победила.

Позивамо, још једном, начелника Градске управе за опште и заједничке послове  Небојшу Бежанића, да Градској изборној комисији хитно  достави извештај о извршеном увиду у изборни материјал  са свим неправилностима које су констатоване од стране овлашћених представника пет опозиционих листи.

Позивамо чланове  Изборне комисије града Чачка из редова владајуће коалиције  да раде у складу са законом и  да  не опструирају рад  овог органа.

Грађани Чачка  су рекли своје. Одговорност  за сваки њихов глас који је украден је на Изборној комисији града Чачка. Народна воља, изражена на изборима  мора бити испоштована, јер ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац  не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт  мимо слободно изражене воље грађана (Устав РС, члан 2. став2.)!

                        ГГ Иван В. Ћаловић Истина и Част

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.