Ivanjica Region

Jovanovići sa Opaljenika se uselili u kuću

Ovo je početak našeg boljeg života

 Troje malih Jovanovića i njihov otac uselili su se danas u svoju novu kuću izgrađenu u tromesečnoj akciji humanih ljudi. Umesto trošne, nebezbedne kuće bez osnovnih uslova za život ubuduće će uživati u moderno opremljenom domu.

Danijela, Miloš i David ispred nove kuće

Dečaci Miloš (14) i David (12) i najmlađa Danijela (11) su presrećni što konačno imaju ne samo svako svoj krevet, sobe, a naročito pravo kupatilo već i sve ostalo kao njihovi vršnjaci. Кonačno će, kažu, moći da ugoste i svoje drugare. Jedino žale što njihovu sreću ne može da vidi i njihova majka koja je letos preminula posle pada sa stepenica. Ni otac Momčilo ne krije sreću što su njegova deca dobila normalne uslove za život i odrastanje.

 -Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ovoj akciji, cela Srbija se digla na noge da nam pomogne. Pored ovih uslova imamo i maline koje će biti osnovica za bolji život i školovanje dece. Srećan sam što smo danas u ovakvim uslovima obeležili i Danijelino krštenje i rođendan, izjavio je Momčilo.

Po rečima predsednika opštine Momčila Mitrovića, ovo je najlepša strana njegovog posla.

     -Najlepše je kada vratite deci osmeh na lice, kada uradite nešto lepo čega će se sećati ceo život, pomognete u njihovom odrastanju i da postanu bolji ljudi. Кao što sam rekao Momčilu predajući mu ključeve kuće, treba da nastavi da ih vaspitava u tom duhu da sutra kada postanu zreli ljudi ne zaborave da negde nekome treba pomoć, da naše malo nekome mnogo znači. Naš posao ovde nije bio samo da napravimo kuću već da pomognemo Momčilu da napravi porodičnu ekonomiju da bi mogao da normalno živi i izdržava decu. Obezbedili smo mu parcelu i zasađeno je 20 ari malina. Na proleće planiramo da mu nabavimo 10-tak umatičenih ovaca da može da dobije subvencije, proširuje stado, prodaje jagnjad i širi svoju ekonomiju. Dobio je novi početak, voljan je da podigne standard svoje porodice, a mi smo tu da pomognemo, zaključuje Mitrović.

 Akciju prikupljanja pomoći porodici Jovanović pokrenula je Crkvena opština Brezova u saradnji sa  MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo. Sveštenik Ljubodrag Stojković ističe da je ova porodica uz sve nevolje za mesec dana prošla i kroz dva strašna iskušenja. Najpre je preminula strina koja je brinula o mališanima a potom i majka. Ovo je mala uteha za taj nenadoknadiv gubitak. 

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.