Grad

Juče počela izgradnja još jedne kotlarnice, od januara tri škole i fakulteti grejaće se na gas

Juče je počela izgradnja nove gasne kotlarnice koja se nalazi između Agronomskog fakulteta i studentskog restorana. Ispod pešačke staze provučen je novi toplovod do mesta gde će biti locirana kotlarnica, a tri podstanice postavljene su u OŠ „Vuk Karadžić“, Tehničkoj i Muzičkoj školi. Tako da će ove škole, kao i zgrade oba fakulteta od januara početi da se greju na gas, što je danas nakon sednice Gradskog veća potvrdio i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


-Već dve godine radimo na tome i obezbedili smo sredstva, deo Grad, a deo Javno komunalno preduzeće za grejanje „Čačak“. Vlada Srbije dodelila je parcelu površine od oko 300 metara kvadratnih, a ukupna vrednost radova je 25 miliona dinara – rekao je Todorović.

-U sopstvenoj režiji smo uradili toplovod. Rok za završetak kotlarnice je tri meseca, tako da očekujemo da to bude u januaru. U toku je remont kotlova u školama „Vuk Karadžić“, Tehničkoj i Muzičkoj – rekao je i tehnički direktor JKP za grejanje „Čačak“ Miljan Štrbac.


Nova gasna kotlartnica zameniće kotlarnicu na lož ulje i kotlove na ugalj koji se nalaze u zgradama fakulteta, pa će na tak način biti značajno smanjeno zagađenje vazduha. Štrbac je potvrdio da če se izgradnjom ove kotlarnice celo urbano područje grada grejati na gas.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.