Društvo Kultura

КАКО БУБАЊ И РИТАМ КАЖУ

ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА МУЗИЧКА РАДИОНИЦА “DRUM ROM”

Музичка радионица “Drum Rom”, коју је водио перкусиониста Александар Алемпијевић, одржана је од 2. до 4. августа, у дворишту Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис”, као пратећи програм Фестивала “Карусел”. 

– Успели смо да напарвимо собу и да креирамо музику са удараљкама. Понекад сам скептичан, али када крену први тактови, све се заборави, понесе ме сцена, на “инфузији” сам од енергије људи који су са мном, али и оних који нас гледају – искрено каже Алемпијевић, напомињући да је за 12 радионица, односно, да је за све ове године кроз радионицу “Drum Rom” прошло око 1.500 људи.  

– Било је много више деце, а то ме радује, посебно девојчица, девојака, жена. Оне су храбрије и доследније. Могу да похвалим једну изузетну девојчицу Хелену Миковић, која је долазила код мене на часове. Има већ неколико клипова на Ју-тјубу и реакције су одличне. Супер напредује. Наравно, време ће показати своје. Пуно је оних који су касније наставили да се баве музиком. Драго ми је што је ове године било много и пасивних, посматрача  који су, такође, били део одличне енергије – каже наш саговорник.

Иначе, радионица је намењена, не само деци, већ свима који се осећају младима. Добра ствар је што сви који желе могу да буду део ње. 

– Битна је заједница, да се сви повежемо на енергетском нивоу, што на крају, наравно, има своју кулминацију. Иизненадимо се колико се људи, од прве до последње “амплитуде”, односно, за 90 минута увежбају и повежу. Лепо је што људи желе да покушају нешто ново и буду део неке целине. Иначе, свако од нас има осећај за ритам, питање је само на који начин можемо некоме да се посветимо, колико имамо времена да нешто покажемо. Али, најважније је да људи носе ритам у себи. Наш пулс је наше срце, кад се крећемо, кад се заљубимо, кад се плашимо, кад трчимо, дефинише нас унутрашњи ритам. Дакле, ако постоји жеља, не треба је гушити, већ направити прве кораке, отићи на концерт, радионицу… а ритам ће учинити своје – поручује перкусиониста Александар Алемпијевић.

Н. Р.   

Фото: Катарина Алемпијевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.