Ivanjica Region

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ: БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПРОГРАМИРАЊА

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ

                                    БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПРОГРАМИРАЊА

     Канцеларији за младе општине Ивањица је, на конкурсу Министарства омладине и спорта одобрен пројекат под називом „Успостављање Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетништва“. Циљ је унапређење запошљивости, запослености и предузетништва код младих.    

     У оквиру овог пројекта, планирано је да се у наредном периоду реализује пет IT и WEB курсева програмирања, а то су: Java Script (почетни ниво), HTML (почетни и напредни ниво), SEO оптимизација и Word Press. Реч је о врло популарним обукама, каже координатор Канцеларије Иван Стаменић.

      -Израда интерактивних wеб сајтова као и wеб апликација једно је од најпопуларнијих занимања данашњице, а незадрживи развој wеб технологија и интернета само ће још више повећати потражњу за стручњацима који се баве frontend JavaScrip програмирањем. Frontend програмери задужени су за креирање, програмирање и прилагођавање комплетног визуелног идентитета сајта или wеб апликације. Другим речима, њихов посао је да обезбеде функционалност и интерактивност свих елемената које видите на једној wеб страници. С друге стране, улога frontend програмера јесте и да осмисле дизајн корисничког интерфејса који ће бити прилагођен различитим уређајима, али и корисницима. Курсеви ће бити реализовани у сарадњи са Академијом Oxford. Учесници ће, по завршетку курса, добити сертификат лиценциране Академије  да су оспособљени за рад у области којом се бави курс. Позивамо младе наше општине да се пријаве и стекну знања и вештине које ће им омогућити усавршавање, лакше запослење или отпочињање сопственог бизниса, поручује Стаменић.

     На ове бесплатне курсеве се могу пријавити сви млади од 15 до 30 година. Број полазника је ограничен, а предност имају они полазници који се први пријаве. Како каже Стаменић, прва група је већ попуњена а остали ће бити уписани за следећи термин обуке.

     Пријаве за курсеве се могу слати на мејл адресу kzm.ivanjica@hotmail.com , путем фејсбук странице Млади Ивањице – Канцеларије за младе, инстаграм налога kzm_ivanjica  или на бројеве телефона 0648899486 и 0658911585.

Ј. С.

КЗМ плакат     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.