Aktuelno Ivanjica Region

КОНКУРС ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПОДСТИЦАЈЕ

Пише Јелена Савић

Oпштинска управа Општине Ивањица расписала је јавни позив за доделу подстицајних средстава у пољопривреди у 2024. години. Реч је о инвестицијама у физичку имовину газдинстава. Рок за предају захтева је 9. април.

Право на коришћење средстава имају индивидуални пољопривредни произвођачи (физичка лица) са пребивалиштем на територији Ивањице који се баве пољопривредном производњом под условом да  је пољопривредно газдинство уписано у Регистар са активним статусом.

Средства за подстицај развоја пољопривреде су директна и бесповратна и користе се за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава и то: набавку музилица, опреме за електричне ограде за пашњаке/ливаде, машина за допунску обраду земљишта (прикључни ношени фрезери – ротоситнилице и тарупи), садилица и вадилица кромпира, машина, уређаја и опреме за наводњавање као и опреме за пчеларство.

Укупно опредељена средства за ову намену су 6,1 милион динара. Највише, два милиона, предвиђено је за набавку машина за допунску обраду земљишта. Интензитет помоћи је 50% од вредности предрачуна без ПДВ-а за подносиоце захтева са пребивалиштем на градском подручју, а 65% за оне са села.

Захтев за остваривање права на подстицај  подноси се на обрасцу који се може преузети у канцеларији  бр. 17 Општинске управе. Предаје се на писарници, шалтер број 1 услужног центра закључно са 9. априлом.

Додатне информације могу се добити путем телефона 032/515-0326 или лично у канцеларији број 17 Општинске управе општине Ивањица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.