Dragačevo Region

SVEČANO OTVOREN SABOR TRUBAČA U GUČI

Podizanjem Saborske zastave, himnom “Sa Ovčara i Kablara” i pucanjem prangija sa okolnih brda, u Guči je svečano otvoren 59. Sabor trubača.
Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, kome je uručeno i povelja domaćina Sabora trubača.

Brazil ima karneval u Riju, Nemačka Oktobar fest, a Srbija Sabor trubača, rekao je danas Nedimović na otvaranju Sabora trubača.
– Srbija ima brojne manifestacije, ali Guča je nešto što je stvorila Srbije i to želimo da pokažemo svetu. Ovu manifestaciju Srbija je podarila Balkanu i Evropi – izjavio je Nedimović.
Prema njegovim rečima, želja je da se krene putem razvoja ruralnog razvija, kao i da se Sabor narednih godina podigne na još veću lestvicu.
– Rešili smo da ovih dana ne bude kiše, leda i drugih nepogoda – rekao je Nedimović u šali i pozvao sve zainteresovane iz Srbije i van njenig granica da dođu u Guču.


Nedimović je zahvalio organizaorima što su ga pozvali da bude ovogodišnji domaćin, dodjući da će se potruditi da naredne godine ta uloga pripadne predsedniku Srbije.
Predsednik opštine Lučani MilivOje Dolović, izjavio je da je ovo uvertira za jubilarni 60. sabor 2020. godine.
– Ove godine smo pripremili bogat program, vratili smo takmičenje tamo gde je sve počelo. Narednih dana pored glavne bine imaćemo i tri manje bine u centru varošice – rekao je Dolović.U poslednjih 58 godina, prestonicu trube je posetilo više od 20 miliona domaćih i stranih gostiju.
Ova kulturno-umetnička manifestacija, za koju kažu da je srpski Vudstok, trajaće do nedelje 11. avgusta, a organizatori očekuju više stotina miliona ljubitelja izvornog narodnog stvaralaštva, zabave i razonode.
Najbolji trubači Srbije boriće se za najviša priznanja Sabora.

Izvor: Morava info, MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.