Grad

NASTAVLJA SE SERIJA SJAJNIH KONCERATA U NAŠEM GRADU


Povodom završetka radova u “Parku mladosti“, u amfiteatru, koji nosi ime našeg pesnika Vladislava Petkovića Disa, 7. avgusta će biti održan koncert na kome će učestvovati braća Teofilović, svetski poznati gitarista Miroslav Tadić i američka violinistkinja Ivet Holcvart, dok će stihove Vladislava Petkovića Disa kazivati glumac Nebojša Dugalić.


-Ovim grad Čačak nastavlja sa koncertima koji su obeležili ovu letnju sezonu. Posle sjajnih nastupa Jadranke Jovanović i Nemanje Radulovića na Gradskom trgu, sada imamo jedan kulturni događaj koji je različit po svom muzičkom delu i po lokaciji u kojoj će se odvijati. Cilj nam je da obogatimo i stvorimo uređeniji prostor kraj Morave, a na ovaj način pokrivamo sve segmente koji čine društveni život – rekla je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika, na konferenciji za novinare održanoj u sali Gradskog veća, a povodom svečanog otvaranja “Parka mladosti“.


Jedan od učesnika sutrašnjeg koncerta Radiša Teofilović je ovom prilikom izjavio sledeće:
-Imamo sreću što će Miroslav, po povratku sa koncerta u Severnoj Makedoniji, gde je nastupao sa Vlatkom Stefanovskim, imati vremena da se predstavi i našim sugrađanima. Prvi put smo sa njim, zajedno na sceni, bili pre pet godina i pokazali da možemo da nastupimo u troglasu, pošto nas Miroslav neće samo pratiti na gitari. Nebojša, koga poznajem i privatno, bio je izuzetno srećan kada je čuo da je pozvan da učestvuje u programu govoreći stihove jednog od najvećih srpskih pesnika.


Podsetivši na hronologiju razvoja ideje o uređenju prostora oko čačanske strane pešačkog mosta i njene realizacije, jedan od pokretača čitavog projekta arhitekta Milorad Obradović, predsednik udruženja “Alternativa za Čačak“, napomenuo je da ovaj prostor ostaje kao svojevrsna poruka budućim generacijama, kako postoji šansa da se zajedničkim udruživanjem, radom, verom, ponekad i odricanjem, može doći do odličnog rezultata.
Koncert u amfiteatru “Parka mladosti“ počinje u 21 čas i nema sumnje da će ovi vrsni umetnici našim sugrađanima prirediti izuzetan doživljaj.
V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.