Grad

Kupači na bazenu ne boje se korone (foto)

Gradski bazeni počeli su da rade pre desetak dana, ali su zbog poplave bili zatvoreni nekoliko dana, pa su kapije ponovo otvorene u petak. Bez obzira na kovid situaciju, Ččani, svih dobi, koriste lepo vreme da se rashlade na bazenu. Taj broj je ipak, kako ističe direktor SC“Mladost“ znatno, odnosno čak pet puta manji nego prošle godine.

-Za vikend je bilo oko 1.000 kupača, dok smno prethodne godine beležili i do 5.000. Pratimo sve preporuke i preduzeze su sve epidemiološke mere. Bazeni će raditi ukoliko radni tim Čačka ne donese drugačiju odluku – rekao je Stevanić.

Nema dokaza da korona virus može da se prenese u bazenu, prenosi Sun. Centar za kontrolu i pevenciju bolesti iz Velike Britanije objavio je rezultate svoje analize. Iako postoje još brojna pitanja o tome na koji način se sve prenosi korona virus, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti istakao je da nema dokaza da virus koji izaziva bolest Covid-19 može da se proširi u bazenima, toplim kupkama, banjama ili u vodenim parkovima. Zapravo vladina zdravstvena agencija navela je suprotno. Ako su mesta poput bazena i đakuzija pravilno održavana i dezinfikovana hlorom virus bi trebalo da da bude „ubijen“ u vodi.

Ča Glas

One thought on “Kupači na bazenu ne boje se korone (foto)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.