НОВАЦ
Društvo

Мали: Пензионерима 22. септембра 50 евра помоћи

Мали: Пензионерима 22. септембра 50 евра помоћи

ИЗВОР: РТС

Министар финансија Србије Синиша Мали најавио је да ће 22. септембра пензионерима бити исплаћено 50 евра помоћи државе.

Синиша Мали је гостујући у на ТВ Прва, ексклузивно открио да ће у новембру сви грађани добити по 30 евра, у децембру још по 20, док ће почетком наредне године пензионерима бити исплаћено још 20.000 динара.

Мали: У септембру креће исплата 50 еврта за пензионере

Говорио је и о зарадама у земљи и о недавно одржаном састанку Социјално-економског савета.

„Јуче смо имали састанак Социоекономског савета и бројке показују да идемо напред. Изашли смо са предлогом да минимална зарада од јануара буде 35.012 динара. Минимална зарада расте три пута брже него што расте БДП“, рекао је Мали и истакао да убрзано расте минимална цена рада и покривеност потрошачке корпе.

Он је изразио уверење да би до краја 2023. године минимална потрошачка корпа и минимална зарада требало да буду изједначене.

„Ми ћемо са овим повећањем минималне зараде, повећањем плата и пензија 2022. године имати просечну плату од 670 евра минимум“, рекао је министар и додао да је са оваквом економском политиком у оквиру плана Србија 2025. реална могућност да просечна зарада буде и 900 евра.

„Тренутно се у Србији гради седам ауто-путева, болнице, пруге, никада се више није градило, никада веће нису биле плате и пензије“, рекао је Мали и најавио да ће стопа раста БДП ове године бити минимум 6,5 одсто.

„Осим што идемо са повећањем минималне зараде, идемо и са растерећењем оптерећења на зараде. Повећаћемо неопорезиви део зарада на 19.300 динара, уместо досадашњих 18.300 динара“, најавио је министар финансија и објаснио да је минимална зарада главни покретач и утиче на висину просечне зараде у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.