Projekti

МАРИЈА ВОЈИНОВИЋ: ЗА БЛИСТАВ ОСМЕХ И ПОТПУНУ ЛЕПОТУ ЛИЦА

Припада трећој генерацији стоматолога. Само у ужој породици, деда Ђорђе, отац Милош, стриц Владан. Сада и Марија, а ускоро стиже ново појачање – њена сестра од стрица Тијана.

Више их је у широј породици. Стоматолози су и стриц њеног оца Радич, као и рођак Вучко и његова супруга.

Доктори Марија и Милош Војиновић

Нова генерација, Марија Војиновић, отишла је корак даље. Може пружити људима више од блиставог осмеха.

– Одрастала сам у ординацији, волела сам и да седим у стоматолошкој столици. Многима је било чудно да се ничега нисам плашила, док сам још била дете. Обично деца нису таква, мрска им је и помисао на било какве интервенције у устима. Зато је и моја одлука за избор факултета дошла сасвим спонтано.

Одабрала сам стоматологију из љубави, не рационалних побуда. Мој отац води стоматолошку ординацију, али ниједног тренутка није утицао на мене. Ни он, нити било ко из породице – напомиње др Марија, сада специјализант ортопедије вилице и стручњак за естетску медицину.

Пред крај студија, открила је још једну област коју је желела добро да савлада. Иако је и раније постојала, естетска медицина је последњих година доживела прави успон. За Марију је била привлачан изазов и спремно га је дочекала.

– Завршила сам стаж у нашем Дому здравља и почела да припремам државни испит из стоматологије. У међувремену, озбиљно сам се упустила и у едукацију из естетске медицине. Наравно, она стално траје. Још увек се усавршавам и пратим савремена достигнућа у свакој области понаособ. И стоматологија и естетска медицина напредују из дана у дан!

На страни лекара и оних који би желели да се подвргну третманима улепшавања велика погодност је да може и без ”ножа”. У доброј мери, заменили су га хијалурон, ботокс, мезотерапија… Ново време донело је још једну безбедну и ефикасну методу затезања лица.

– Аптос нити. Метода затезања лица без хируршке интервенције. Људи су мало сумњичави, али је потпуно безбедна и ефикасна. Није за млађе, него зрелије особе. Најбоље је применити ту методу после 50. године, или касније, када почне да опада тонус лица – препорука је др Марија.

Третмани естетске медицине изводљиви су у стоматолошкој ординацији. Довољна је удобна столица… Када је стекла неопходне квалификације, Марија је наставила породични посао у ординацији ”Др Милош Војиновић”. Тренутно, само она. Њена рођена сестра Јулијана се определила за психологију, а брат Вукашин је још увек ученик.

Део тима: Татјана и две Марије

Марија намерава и да у догледно време преуреди посебан део и раздвоји, само физички, стоматологију и естетску медицину. Све је више заинтересованих за улепшавање и подмлађивање. Њени клијенти нису само жене, већ и мушкарци. И нема разлога за било какве предрасуде. Права лепота лица започиње од блиставог осмеха и шири се ка осталим деловима лица. Марија се не бави лечењем коже, не задире у област за коју су стручни дерматолози. Али, може да унапреди лепоту и измами осмех који на прави начин заблиста од унутрашњег задовољства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.