Sport

МЛАДИ КАРАТИСТИ ОСВОЈИЛИ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

МЛАДИ КАРАТИСТИ ОСВОЈИЛИ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Са Првенства Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре, одржаног протеклог викенда у Прељини, такмичари „Борцаˮ из Чачка вратили су се са бројним одличјима, а међу њима су и Тихомир Николић и Нађа Јовановић, који заједно похађају осми разред у ОШ „Ратко Митровићˮ Чачак, а сусрећу се и на бројним такмичењима у каратеу где освајају медаље.

На Првенству Србије у категорији кадета прво место екипно су освојили Никола Капларевић, Андреј Марковић, Тихомир Николић и Андреј Вилотијевић, а Тихомир Николић освојио је треће место и у појединачној борби кадета до 63 килограма, док је Нађа Јовановић заузела треће место у појединачним борбама кадеткиња.

Тихомир и Нађа тренирају карате у Клубу контактних спортова „Борацˮ, он од пете, а она од своје осме године. Од досадашњих такмичења, Тихомир би издвојио учешће на Балканском првенству, позив који је добио за Светску лигу младих у Хрватској, а радује се и Балканском првенству у Љубљани, Словенија, које га тек очекује од 17. до 19. новембра. Нађа воли овај спорт јер је кроз њега научила да прихвати и победе и поразе и да се поново врати још увежбанија и боља, научила је шта су ред и дисциплина, али и стекла много нових познанстава и пријатеља. Обоје су посебно захвални својим тренерима:Давиду Пиперу, Милану Лаковићу, Саву Скитњи и Стефану Јоксићуна свему што су научили, на мотивацији коју им пружају и на великој жељи да као такмичари напредују и остварују резултате, као и председнику Карате федерације Србије Славољубу Пиперу.

Честитамо Тихомиру и Нађи на досадашњим успесима и желимо им да освоје још много медаља на такмичењима у каратеу.

                                                                                                     Марија Миљуш

One thought on “МЛАДИ КАРАТИСТИ ОСВОЈИЛИ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.