Aktuelno Obrazovanje

NA FTN PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA BESPLATNU PRIPREMNU NASTAVU

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, u ponedeljak, 5. februara, počelo je  prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje kandidata za besplatnu pripremnu nastavu trajaće do 8. marta 2018. i obavlja se elektronski posredstvom sajta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku:  njnjnj.ftn.kg.ac.rs

Nastava će početi u prvoj polovini marta, realizovaće se subotom, a nastavu će izvoditi profesori i asistenti fakulteta. Pripremna nastava će biti organizovana za svih pet predmeta koji se mogu polagati na FTN. Koji će predmet kandidati pohađati zavisi od studijskog programa za koji će se opredeliti. Na raspolaganju je nastava iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije.

Budući studenti se mogu se mogu opredeliti za jedan od šest studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija u trajanju od četiri ili pet godina. U trajanju od četiri godine su: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo (koje sadrži tri modula, Industrijsku elektroenergetiku, Elektroenergetske sisteme i Računarsko inženjerstvo); Mehatronika i Informacione tehnologije (koje se realizuju u tri modula, IT u obrazovanju, Softversko inženjerstvo i IT u industriji.

Budući brucoši mogu birati i jedan od dva studijska programa: Inženjerski menaxment (za koji su akreditovane i doktorske studije) i Preduzetnički menaxment.

Studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika traje pet godina i namenjen je budućim profesorima tehnike i informatike.

Ovo je deseta godina da se na FTN u Čačku održava besplatna pripremna nastava za buduće brucoše i do sada je taj program pohađalo skoro 3000 maturanata. Kao društveno odgovorna visokoobrazovna ustanova FTN želi da pomogne i budućim studentima i njihovim roditeljima, koji na ovaj način neće izdvajati značajna sredstva za časove pripreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.