Sport

NA KRILIMA PUBLIKE DO POBEDE

Sinoć su u fantastičnom ambijentu, pred 2.000 svojih navijača, košarkaši “Borca“, u meču desetog kola ABA 2 lige, posle velike borbe savladali “Dinamik VIP PEJ“ sa 87:80 (20:18; 24:25; 18:19; 25:18).

FOTO: LEJČA
Velika borba je vođena ispod koševa

Od samog starta obostrano je nametnut žestok ritam. Domaćini igraju agresivno odbranu na svakom delu terena, ali gosti su jako dobri pod košem i sve pogotke u prvoj četvrtini postižu iz reketa. Prednost prelazi čas na jednu, čas na drugu stranu i na poluvreme se odlazi sa minimalnom prednošću Čačana, 44:43. Početak trećeg dela pripada gostima i oni ostvaruju višak od šest poena, ali uz neverovatnu podršku sa tribina “Borac“ uspeva da poravna rezultat i tako se ulazi u poslednjih 10 minuta. Start poslednje četvrtine pripada domaćinu, koji pravi seriju 7:0, a ona bi bila i veća da Todorovićev pokušaj “zakucavanja“ nije završio na obruču i usledila je odmah kazna u vidu trojke Vujovića, najboljeg igrača susreta. Beograđani su ovim poenima vraćeni u igru. Na tereni sve vri od žestokih duela, a publika pravi neverovatnu atmosferu. U finišu susreta kao da se uvukao neki strah od greške među domaće košarkaše i postaju statični u napadu. Tada na scenu stupa, do tada vrlo indisponirani, Radovan Đoković i u poslednja dva minuta postiže devet poena, od 12 koliko je dao u poslednjoj četvrtini. Njima dodajmo i trojku Todorovića, tako da je pitanje pobednika bilo rešeno.

FOTO: LEJČA
Na svakom delu terena bilo je žestokih duela

‘Borac“: Alikadić 3, Popović 4, Đoković 17, Krsmanović, Gavrilović 5, Majstorović 8, Kočović 6, Nerandžić 7, Džons 8, Todorović 15, Čarapić 14.
“Dinamik VIP PEJ“: Glas 7, Akaj 4, Vulikić 11, Beslać 11, Tomašević 4, Glišić 2, Ostojić 4, Paunović 3, Smiljanić 12, Vujović 22.

Trener Marinović je posle susreta istakao da je publika nosila njegov tim do pobede i da nije bilo ovakve podrške njegov tim ne bi pobedio.

-Mi imamo mali broj igrača na raspolaganju, to je poznata stvar, i zato kada se uđe u niz ovakvih utakmica imamo problem. U prethodnom periodu bilo je igrača sa sitnim povredama i nismo kompletni trenirali. Zato nam je u svakom meču potrebna pomoć sa tribina – izjavio je Marinović i pozvao publiku da sutra u 19 časova popuni halu kraj Morave, jer je na programu utakmica domaćeg šampionata protiv “Kolubare LA 2003“.


Iako protivnik nije atraktrivan, nalazi se pri dnu tabele, ozbiljnost je nepohodna i ne sme se dozvoliti nikakvo iznenađenje, jer svaki pristup “lako ćemo“ može da izazove nesagledive posledice.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.