Grad

NADLEŽNA JAVNO KOMUNALNA PREDUZEĆA SPREMNA ZA ZIMU

Upravljač putne infrastructure na teritoriji grada Javno preduzeće “Gradac” je usvpojilo plan i program održavanja saobraćajnica za nastupajuću zimsku sezonu i prema rečima direktora Dragana Vukajlovića spremno dočekuje taj period.

Vukajlović je podsetio da je JKP “Komunalac”zaduženo za održavanje putne infrastrukture, kao i javnih površina i trotoara na teritoriji grada, a puteve niže kategorije, na seoskom području, održavaju “Komunalac i “Moravac”.

-Javna komunalna preduzeća su nabavila mehanizaciju, “Moravac” I “Komunalac” po  jednu mašinu, a “Moravac” je nabavio jedan dodatak koji će mnogo značiti za čišćenje snega – reko je Vukajlović. On je podsetio I da su mesne zajednice dužne za održavanje lokalnih puteva, a JKP “Gradac” će im refundirati gorivo.

Vukajlović je rekao da u ovom trenutku nadležna preduzeća raspolažu sa oko 125 tona soli, a tokom dana će biti otvorena ponuda za nabavku još 400 tona. Takođe, u ovom trenutku raspolažu sa 40 tona rizle, čija će se količina, kako ističe Vukajlović, obnoviti u predstojećem periodu.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.