Ivanjica Region

NAGRADE SPORTSКOG SAVEZA IVANJICE ZA 2020. GODINU

LAUREATI ALEКSANDRA BOGOSAVLJEVIĆ I ĐORĐE LAZOVIĆ

 Sportski savez Ivanjice je prošlog petka upriličio dodelu priznanja onima koji su svojim rezultatima obeležili prošlu godinu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije priređena je skromna svečanost u najužem krugu sportista, predstavnika nagrađenih klubova i lokalne samouprave.

 Najbolja sportistkinja je Aleksandra Vukosavljević atletičarka AК „Javor“ dok je ta titula u muškoj konkurenciji pripala Đorđu Lazoviću golmanu FК „Javor“, koji je proglašen za najbolji sportski klub. Nagrade im je uručio predsednik Sportskog saveza Ivanjice, Dragomir Lazović.

 Aleksandra je 2020. godine osvojila dve medalje na prvenstvima Srbije-srebrnu na 10.000 metara i bronzanu u planinskom trčanju. Ova reprezentativka je tako ušla u red kategorisanih sportista Srbije. Nagrada najbolje sportistkinje joj je, kako je izjavila, veliki motiv da postiže ubuduće još bolje rezultate.

Golman „Javora“ Đorđe Lazović je igrao u velikim klubovima kao što su Vojvodina, Partizan, Radnički, Spartak, kao i za mladu reprezentaciju Srbije ali svoje najbolje partije pruža u svom klubu. Odnedavno zasluženo nosi i kapitensku traku. Ponosan je što je u svom gradu poneo titulu najboljeg sportiste i to je za njega, kaže, velika čast i odgovornost.

 U izuzetno teškoj konkurenciji najkvalitetnije fudbalske lige Srbije „Javor Matis“ je i pored brojnih kadrovskih promena uspeo da se dobrom igrom i organizacijom izdigne iznad klubova koji se bore za opstanak. Ujedno je ove sezone afirmisao veliki broj mladih anonimnih igrača što potvrđuje da je sportska i poslovna politika kluba na visokom nivou. Sve to je Savez opredelilo da mu dodeli titulu najboljeg kluba u prošloj godini.

 Mlada atletičarka AК „Javor“ Кatarina Rajković je jedna od najpersepktivnijih juniorki u Srbiji na srednjim stazama. Najvredniji rezultat ostvarila je na Prvenstvu Srbije za juniorke osvojivši srebrnu medalju i titulu vicešampionke države na 3000 metara. Zato joj je pripalo priznanje najbolje mlade sportistkinje. Izjavila je da, motivisana ovom nagradom, želi da se izbori za ulazak u reprezentaciju i postigne nove lične rekorde.

Priznanje najboljeg mladog sportiste po treći put je otišlo u ruke boksera Uroša Veljovića člana Sportskog kluba „MY GYM. On je osvajač bronzane medalje na pojedinačnom Prvenstvu Srbije. Iako je godina bila teška zadovoljan je ostvarenim, a dodeljenu titulu ocenjuje kao „dokaz da se trud i rad isplaćuje i nagrađuje“.

Nagrađena je još jedna atletičarka AК „Javor“  Bojana Bujošević koja je po glasovima slušalaca „Ivanjičkog radija“ proglašena za najpopularniju.

 Pomoćni trener u Sportskom klubu „MY GYM” Dragan Mijailović je proglašen za najboljeg trenera. Zaslužan je za osvajanje dve medalje boksera na pojedinačnim prvenstvima države u prošloj godini. Već 56 godina je u ringu kao bokser, sudija i trener. Dugo godina je obavljao i funkciju predsednika sudija Bokserskog saveza Srbije.

Zbog svog uticaja na Ivanjičane da se sportski aktiviraju, posebno u vreme pandemije putem onlajn i javnih humanitarnih treninga, za sportskog radnika 2020. godine proglašen je Tomica Bradić iz Fitnes kluba „Atlantis“.

Predsednik Sportskog saveza Dragomir Lazović je na svečanosti podvukao da je dugo na čelu saveza sa željom da svi klubovi i sportisti budu zadovoljni i da se trudi da svi budu jednaki u finansijskom smislu. Dodao je da je sa lokalnom samoupravom ustanovljen model finansiranja pre svega manjih klubova. Nadovezao se predsednik SO Ivanjica, Vladimir Bojanović naglašavajući da je lokalna samouprava uvek tu da podrži sportiste i da je ponosna na njih bodreći ih da postižu još bolje rezultate.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.