Aktuelno

NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA ŽELOVOG IGRALIŠTA

Iz kompanije „Mozzart“ najavljuju da će u okviru njihove akcije „Sto terena za jednu igru“, kao 50. jubilarno košarkaško igralište biti renoviran popularni čačanski Žele, a otvaranje je predviđeno za vreme održavanja Evropskog prvenstva u košarci, od 31. avgusta do 17. septembra. Inače, kompanija „Mozzart“ već je počela da rekonstruiše teren „Sokolana“, a renoviraće ukupno pet igrališta u Čačku.

m1
U zemlji košarke, prema rečima Borjana Popovića, direktora korporativnih komunikacija kompanije “Mozzart”,  zaista nije bilo teško naći inspiraciju za pokretanje ovakve društveno-odgovorne akcije. Košarka je naš najtrofejniji sport, iznedrila je brojne šampione koji su mnogo uradili na reputaciji naše zemlje u svetu.

Ako se za Srbiju kaže da je zemlja košarke, česta je uzrečica da je Čačak grad košarke, pa Popović smatra da je sasvim logično bilo da se baš u našem gradu obnovi 50. jubilarno košarkaško igralište. Kako on navodi, suvišno bi bilo objašnjavati šta u košarkaškom svetu znače Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović i mnogi drugi koji su prve košarkaške korake napravili upravo u Čačku.

–   Pošto „Želovo“ zauzima posebno mesto, ne samo u čačanskoj, nego i u srpskoj košarci, odlučili smo da baš taj teren bude jubilarni 50. koji ćemo obnoviti. Želja nam je bila, da u saradnji s ljudima iz kluba i predstavnicima lokalne samouprave, vratimo stari duh mestu na kome su košarkaški „prohodali” Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i mnogi drugi. Planirano je da se teren svečano otvori za vreme održavanja Evropskog prvenstva u košarci, koje traje od 31. avgusta do 17. septembra. Nakon konsultacija sa ljudima iz Grada i kluba, predložili smo da teren ponese ime Dragana Kićanovića. Grad je pre izvesnog vremena sredio tribine, što je zaista za svaku pohvalu. Mi ćemo na ovom terenu postaviti podlogu od tartana, obnovićemo konstrukcije i koševe, a ono što je najbitnije jeste da ćemo nastojati da ne narušimo autentični duh mesta – objašnjava Popović. On kaže da nije bilo ni malo dileme izabrati Čačak kao grad u kome će rekonstruisati nekoliko terena, kao i da su ljudi sa kojima su razgovarali uspeli da im prenesu duh igrališta na kojima su stasavali velikani srpske košarke. “Želja nam je da, zajedno sa njima, udahnemo novi sportski i drušveni život terenima u vašem gradu, jer verujemo da će upravo na njima stasati buduće generacije košarkaških legendi”, kaže Popović.

m2Obnavljanje jednog od najstarijih terena u centru grada je već počelo. Poznata Sokolana, sastajališe basketaša decenijama unazad, zahvaljujući “Mozzart” kompaniji biće potpuno rekonstruisana.

– Radovi su već počeli, postavljena je potpuno nova podloga, izgrađujemo profesionalne konstrukcije koje će biti naknadno montirane, a svakako ćemo srediti i deo oko terena – postavićemo klupe i ostali parkovski mobilijar. Posebno nam je zadovoljstvo što smo radovima inspirisali i SC „Mladost“ da učestvuje u obnovi i uradi novu ogradu oko terena – kaže Popović.

Tereni „Sokalana“ i „Želovo“ planirani kao prva faza rekonstrukcije, a iz “Mozzarta” najavljuju da u narednom periodu planiraju da rekonstruišu sigurno još tri terena: igrališta u ulicama Svetozara Markovića, Čedomira Vasovića i Vuka Karaxića, a razmatra se obnavljanje košarkaškog terena u naselju Ljubić.

Borjan Popović ističe saradnju čačanske lokalne samouprave i privatnog sektora kao primer dobre prakse, napominjući da su od Grada u najkraćem mogućem zakonskom roku dobili sve potrebne saglasnosti za izvođenje radova, što im je u velikoj meri olakšalo posao.

Pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović kaže da je Grad veoma zahvalan što kompanija “Mozzart” obnavlja pet terena u Čačku, kao i da će pružiti svu pomoć koja je za to potrebna.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.