Dragačevo Region

Након две деценије отворена самостална изложба Анђелке Константиновић

Након две деценије отворена самостална изложба Анђелке Константиновић

– Ово вече је посебно за све нас, посебно и за Гучу. Након две деценије, у прилици смо да присуствујемо отварању самосталне изложбе Анђелке Константиновић, професорке историје у пензији – овим речима су поздрављени све поштоваоци уметничког рада Анђелке Константиновић чија је изложба, уз присуство великог броја посетилаца, јуче отворена у холу Културног центра у Гучи.

А у име организатора програма, присутнима се обратио директор Културног центра општине Лучани Зоран Д. Пантелића уз захвалност свима који су издвојили време да поздраве рад Анђе Константиновић.

Удружење самоуких сликара и вајара Драгачева ове године слави значајан јубилеј, 50 година постојања и рада. У склопу обележавања ове годишњице, изложба Анђелке Константиновић прва је у низу коју ће Културни центар у Гучи и Удружење самоуких сликара и вајара Драгачева заједно организовати, а том приликом ће бити представљени радови и осталих чланова Удружења.

Испред Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева, обратила се и председница Удружења, Снежана Костић и присутне подсетила на рад и значај имена Анђелке Константиновић у уметничком животу Драгачева.

Потом се присутнима обратила и уметница, ауторка прелепих дела. Није штедела на емоцијама, сузе радости, али и сете за неким старим временима су биле присутне и оправдане. Дирнула је сваког појединца причама о њеном животу у Гучи, значају реке Бјелице, гучких улица, али и њеног Дивоша који јој је у срцу. Захвалила се организаторима, својим бившим колегама, Гучанима, пријатељима али пре свега породици на несебичној подршци коју су јој пружали све ове године.

У програму су учествовали Вишња Марковић и Лука Станишић под менторством пијанисткиње и професорке клавира Наташе Плећаш.

Ова изложба приређена је у сарадњи Културног центра општине Лучани у Гучи, Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева и породице Константиновић.

У знак захвалности за приређен програм, директор Културног центра од ауторке је на дар добио слику која ће имати посебно место у овој установи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.