Grad

Naše medicinsko osoblje još uvek ne ide u druge ustanove

U Moravičkom okrugu COVID-19 danas je potvrđen kod još osam osoba, od kojih šest iz Čačka, saopštteno je nakon sastanka Radnog tima Čačka.

Od 10. juna do danas na području okruga potvrđeno je 96 novih slučajeva, a najveći broj je sa područja Čačka, 85. U proteklih nešto više od 20 dana testirano je više od 900 uzoraka.

Situacija u čačanskoj Opštoj Bolnici vrlo je ozbiljna, povećan je broj pacijenata koji prolaze kroz bolničku ambulantu, a veliki broj njih zaslužuje bolničko lečenje. Trenutno se u bolnici nalazi 58 pacijenata.

Prema rečima dr Miroslava Sretenovića, direktora Opšte bolnice trude se da objekat novu bolnicu još uvek ne ubace u kovid siastem, ali zato od sutra i Interno odeljenje postaje deo Kovid sistema.

Sa paviljnima pretvorenim u Kovid odeljenja, kovid sistem čačanske Bolnice raspolaže sa oko 170 ležajeva. Bolnica poseduje 13 respiratora, od kojih su neki stalno zauzeti na Intenzivnoj nezi.

Doktor Sretenović je potvrdio da ima zaraženih lekara, ali, kako je rekao nisu zaraženi u bolničkim uslovima. On je istaao da trenutno naše medicinsko osoblje ne odlazi u druge zdravstvene ustanove, ali da ni ta opcija nije isključena. Potvrdio je da za sada ima dovoljno osoblja, ali će to sve zavisiti od toga kako se situacija bude dalje razvijala.

Nakon sastanka Radnog tima, rečeno je da bi od ponedeljka ponovo trebalo da počne da radi trijažna ambulanta u Ljubiću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.