Aktuelno Društvo

NEGOVANJE NARODNE TRADICIJE U VRTIĆU “BUBAMARA”

U susret Vakrsu vrtić „Bubamara“ u Preljini već godinama, nizom različitih aktivnosti obeležava ovaj praznik sa roditeljima i decom. Sve to u sklopu projekta „Negovanje narodne tradicije“ koji se realizuje u PU „Moje detinjstvo“, u okrilju koje se nalazi i ovaj vrtić. Kako je ranijih godina uglavnom organizovana kreativna radionica šaranja jaja koja je završavana prodajnom izložbom, ove godine je proslava upotpunjena većim brojem aktivnosti.

Bubamara 3

Bubamara 1

U ponedeljak je organizovana Mini vaskršnja olimpijada – tradicionalne igre („kupanje“, skakanje u xakovima, prenošenje jaja iz kašike u kašiku, prevezi orahe, ko pre pojede…), u kojoj su učestvovala sva deca od jaslene do obe predškolske grupe, kao i roditelji. U utorak su održane aktivnosti za roditelje i decu, na temu „U susret Vaskrsu“, a cilj je bio da mališani aktivno učestvuju u uređenju scene za izložbu koja je planirana za danas (četvrtak). U sredu je organizovana kreativna radionica šaranja jaja, na koju su ove godine pozvana i sva deca iz preljinskog kraja, koja ne pohađaju vrtić, kao gosti sa svojim roditeljima. Za danas (četvrtak) je planirana prodajna izložba otvorenog karaktera, a novac će biti iskorišćen za opremanje dvorišta vrtića čija je gradnja u toku.

Bubamara 2

Nakon toga, proslava se prenosi u domove mališana i njihovih roditelja, a u utorak će deca sa vaspitačima posetiti Crkvu Svetog Joakima i Ane u Preljini, gde će biti održano takmičenje u kucanju jajima.

Kolektiv vrtića “Bubamara”

Оставите одговор