Društvo

NIZ HUMANITARNIH AKTIVNOSTI ČAČANSKOG ROTARI KLUBA

rotariU okviru svojih humanitarnih aktivnosti Rotari klub Čačak je u utorak donirao Čačanskoj bolnici deset kreveta sa specijalnim, nepromočivim, dušecima. Ležajevi su dobijeni iz Norveške posredstvom Rotari kluba “Metropoliten” iz Beograda, a izradu dušeka su finansirali članovi kluba iz Čačka. Tako je završena još jedna u nizu akcija Kluba, započetih  prošle godine.

Kako obaveštavaju iz čačanskog Rotari kluba u toku je i akcija prikupljanja sredstava za nabavku histeroskopa, specijalnog aparata-instrumenta, neophodnog ginekološkom odeljenju bolnice u Čačaku. Nabavkom ovog aparata izbegle bi se duge liste čekanja i odlasci na preglede u Beograd. Rotari klub je na svom humanitarnom balu, održanom u novembru i aukcijom slika već prikupio, skoro polovinu potrebnih sredstava. Ukupna vrednost aparata je oko 800 000 dinara.

Planirano je da u saradnji sa Mašinsko – sobraćajnom školom bude izrađeno učilo – trodimenzionalni Sunčev sistem, namenjen Parku nauke u Čačku.

Pošto je moto svakog Rotari kluba “služenje i druženje”, čačanski Rotarijanci će se u februaru pridružiti akciji dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanju donorskih kartica. Ovom prilikom Rotari klub Čačak poziva sve dobronamerne građane da se pridruže ovim humanim akcijama – rekao je dr Saša Spasović.

Z. L. S.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.