Aktuelno

NOĆNO KUPANJE NA BAZENIMA

Subota veče,  21 sat. Gradski bazen, veliki. Sajt accunjather pokazuje da je u Čačku 36 stepeni Celzijusa. Subektivni osećaj je da ne može da se diše, da nema kiseonika, da gori asfalt… Već premoreni preživljavanjem tropskih vrelina na sve moguće načine, mnogi Čačani su se odlučili za noćno kupanje na Gradskom bazenu. Novina, koju je ove godine u svoju ponudu uvrstio SC „Mladost“, petkom i subotom, od 20 do 22 časa.

IMG_5996

 

Ideja organizatora zaista jeste za svaku pohvalu, ali s obzirom na to da je te subote veče spas u bazenu potražilo oko 400 ljudi, da bi bilo komfora i uživanja, verovatno nam je potreban olimpijski bazen. Ovako, spas od vrućine se svakako mogao naći za svakog ko je ušao u vodu. Ohladio je svoje vrelo telo. Ali, ništa više od toga. Bar za one starije. Jer, da biste se u vodi zadržali malo duže, u želji da zaplivate ili zaronite, bilo je potrebno pregršt strpljenja i jakih nerava, čega na tropskim vrelinama svima manjka.

Većina kupača su bila deca i oni su uživali. Dečaci su izvodili svoje „vodene rituale“, devojčice „odrađivale selfije“, mame pazile na mališane u gumama, a oni bez dece, mirno stajali, „prikačeni“ uz ivice bazena i rashlađivali se u vodi.

Ipak, utisci kupača bili su različiti:

– Super je. Bili smo ceo dan, pa produžili i na noćnom kupanju. Nas četvorica dolazimo svaki dan i odlično je. Sad kada ne moramo u sedam kući, rashlađujemo se ovde do 10 uveče – priča dvanaestogodišnji Nikola.

– Živim u stanu i verujte da je nepodnošljivo. Imam dvoje male dece, četiri i šest godina. Došli smo oko pet, pa smo ostali i na noćnom kupanju. Oboje su u mišićima i ja sam stalno pored njih, zbog ove dece što skaču, ali bar se lepo rashladimo – kaže tridesetogodišnja mama Biljana.

– Doveo sam unuka na noćno kupanje. Ne sviđa mi se kako se ostala deca ponašaju. Moj unuk ne sme da skače, ali vidite i sami, užasna je gužva i može svako da vas povredi. Deca su to, ne vode računa. Meni ne prija ni da uđem u vodu, prevelika je gužva. Xaba kad ne mogu da zaplivam – priča nam deda Slavko.

– Došla sam sa drugaricom da se kupam, ali ne smem ni da zaronim. O plivanju da ne pričam. Kuda? Nema mesta. Super je samo što mogu da se rashladim u vodi i to je sve, sad odoh pod tuš, nemam više strpljenja – priča nam iz bazena dvadesetosmogodišnja Marija.

– Pa i nije baš da sam oduševljen, ali nemam alternativu. Bio sam i prošli put kad je bila ova gužva, pa sam spremio živce. Sa ekipom sam, nas četvorica. Malo ćemo da se rashladimo ovde, pa pravac Morava, žurka – kaže tridestrogodišnji Stefan.

 

I tako je kupanje trajalo tačno do 22 časa. Svi su se rashladili, iako za očekivano plivanje nije bilo prilike. Tropsko leto traje i dalje, pa i ovog petka i subote uveče, svako ko želi može provesti dva sata na noćnom kupanju na Gradskom bazenu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.